Kampstart 17:30 i Kvik Hockey Arena

Det kommer til at smælde og brage i en formentlig udsolgt Kvik Hockey Arena på en sen eftermiddag i det midtjyske.

Herning tager imod Aalborg og skal forsøge at rejse sig fra det forsmædelige 0-6-nederlag fredag aften, der næsten endte i en ydmygelse af midtjyderne. 

Det gode for Herning er, at i slutspillet tæller cifrene naturligvis ikke, og derfor nulstiller træner Pekka Tirkkonen også det hele før kampen i dag.

- Der skal altså spilles rigtigt meget ishockey endnu, inden den her serie er afgjort. Der er bestemt ingen grund til at melde sig ud. Vi har fortjent at være i den her finale, fordi vi har spillet en god sæson, og vi har bevist, at vi har, hvad der skal til. Vi har mange spillere, der er i en finale for første gang, og det er ikke sikkert, at de kommer til at prøve det igen, så det gælder selvfølgelig om at finde smilet og glæden frem igen. Det er ikke sjovt med sådan en kamp her, men vi tror stadig på egne evner, siger han til Sportherning.dk.

Spændende, om Tirkkonen finder lejlighed til at stille om i kæderne, eller om han giver opstillingen fra fredag aften en ny chance.

Mon ikke det sidste er det mest sandsynlige?

Der er ingen grund til panik endnu.

Aalborg Pirates kommer med stor optimisme. Nordjyderne har nu vundet de seneste seks kampe på stribe, og al snak om rust blev fejet af bordet i fredags.

- Det fysiske spil kommer til at fylde meget i de kommende kampe. Især med tanke på måden de har mødt os tidligere på sæsonen. Der var det meget fysisk, så det handler om at stå imod og give tilbage af samme skuffe, siger Pirates-backen Lasse Bo Knudsen til Nordjyske.

Det forventer vi: Senere i samme artikel betoner Lasse Bo Knudsen, at første periode i eftermiddag bliver den hårdeste i sæsonen. Herning kommer med et tungt tryk. Hvem kommer bedst ud af den fase, der bliver helt afgørende før kampens forløb?

Hold øje med: Phil Marinaccio dukkede op i den afgørende semifinalekamp. Finder han noget spændende frem igen? Hos Aalborg var Kirill Kabanov mange centrale steder i fredags. Er han det igen?

Historikken: Herning kan prøve at kigge tilbage til finaleserien i 2006, hvor SønderjyskE mødte AaB Ishockey. Her havde SønderjyskE netop vundet kamp syv over Herning og tabte derefter 3-8 i Aalborg i den første finale. Derefter vandt sønderjyderne fire af de næste fem kampe og guldet.

Statistikken: Sørensen holdt nullet og reddede 17 skud. Mac Carruth stod faktisk i perioder fremragende i fredags, da Herning var under tungt pres i tredje periode. Han skal virkelig levere i aften. 

Skader/karantæner: Herning var uden Lukas Lundvald og Thomas Vilstrup og måtte se Patrick Madsen udgå. Aalborg holder sig i store træk helt uden skader og stiller formentlig i stærkeste opstilling i dag. 

 


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Herlev Herlev tog ny sejr og sikrede sig bronze