Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Nu spidser det virkelig til i kampen om placeringerne i Metal Ligaens grundspil. 

Kampen mellem Herning Blue Fox og Esbjerg Energy i aften er af yderste vigtighed for begge mandskaber.

Herning slås for andenpladsen, mens gæsterne fra Esbjerg forsøger at bevare et lille håb om fjerdepladsen og dermed hjemmebane i kvartfinalen. 

- Jeg synes egentligt, at vi havde en lidt sløj aften mod Rungsted onsdag aften. Men på trods af det fandt vi en vej til at sikre sejren, selv om det blev i overtime og det er positivt. Goalie Thomas Lillie holdt os inde i kampen, og det skal anerkendes, når vi i lange perioder var et skridt bagefter Rungsted, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Men det så godt ud torsdag aften, da vi endelig fandt ”melodien”. Derfor skal vi finde kontinuiteten frem mod Herning. Det kræver det rette mindset og det rigtige spændingsniveau. Vi må og skal gøre de rigtige ting, hvis vi skal have succes deroppe, forklarer den 40-årige canadier.

Herning Blue Fox har spillet 43 kampe i Metal Ligaen og er noteret for 79½ point. Esbjerg Energy har også spillet 43 kampe, men og har 68 point.

- Vi ser frem mod slutspillet, men gør det kamp for kamp og et skift ad gangen. Tilgangen er stadig, at vi skal fortsætte opbygningen af holdet. Vi skal levere fra start til slut, hvis det skal være optimalt så det arbejder vi på, siger Jason Jaspers. 

Hos Herning er der formnedgang med nederlag til Frederikshavn, Herlev og Rødovre i de seneste tre kampe. 

- Vi er opsatte på at komme tilbage på sporet igen med en sejr, og sikre så god en spillemæssig form som muligt inden slutspillet, siger sportschef Martin Struzinski til Hernings hjemmeside. 

- Esbjerg kommer med et stærkt hold som er dygtige ved indgangen til offensiv zone, og som oftest genererer målchancer. Vi ønsker at spille så meget fem mod fem som muligt og har fokus på spillet foran de to mål samt en bedre disciplin, tilføjer han. 

Det forventer vi: Tæt og jævnbyrdigt mellem to hold med størst mulige motivation. En match, der sagtens kan ende i overtid. 

Hold øje med: Spændende om træner Tirkkonen ryster posen hos Herning Blue Fox efter et par dårlige kampe. Hos Esbjerg viste Felix Scheel sit stærke målscorerinstinkt mod Rungsted.  

De indbyrdes kampe: Esbjerg vandt de to første kampe i overtid, men Herning har vundet de seneste tre kampe i ordinær tid. 

Statistikken: Esbjerg har toppen af formbarometeret med 13 point, syv point mere end dagens hjemmehold. 

Skader/karantæner: Esbjerg Energy stillede senest mod Rungsted uden Juuso Walli, Mikkel Rask, Grayson Downing og Henrik Mærsk Clausen. Herning uden Joachim Linnet og Mads Christensen. 


Oliver Kjær vender hjem til Esbjerg VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Aalborg