Kampstart 18:00 i Kvik Hockey Arena

I Sverige ville man kalde det "seriefinal", for det gør vores broderfolk, når nummer et og to i tabellen tørner sammen. 

I aften mødes nummer et og to i Metal Liga-tabellen, når Frederikshavn White Hawks som etter besøger Herning Blue Fox (toer) i Kvik Hockey Arena. 

Tre point til White Hawks i aften og mon ikke det giver en billet til Metal Final4 medmindre ALT går galt i de resterende kampe op mod kamp nummer 16, hvor tabellen "cuttes" i forhold til slutspillet om den lille pokal? 

Herning kan også tage et kæmpe skridt mod Metal Final4 med en sejr i ordinær spilletid, så der er ganske meget på spil i Kvik Hockey Arena.

Vil det få de to trænere til at agere forsigtigt, eller tør en af spille "ud over stepperne" mod modstanderhold, der begge er dygtige til at straffe i omstillinger?

Vi bliver klogere i aften fra klokken 18, hvor to finske og rutinerede trænere står overfor hinanden. Tirkkonen vs. Pasanen - begge er på jagt efter noget stort i indeværende sæson. 

Skader/karantæner: Frederikshavn har Niklas Pavel tilbage fra karantæne på den i forvejen stærke backlinje, men mangler formentlig stadig Mads Larsen, Alex Bumagin, Mikkel Bertelsen og Christian Mieritz. Hernings hjemmeside melder de to unge, Thor Baden og Jeppe Pyndt, ude med skader, mens Jarkko Malinen og Mathias Bau er tvivlsomme. 

Det forventer vi: En helt tæt kamp, der sagtens kan ende uden særlig mange mål. To taktisk stærke hold, der virkelig skal kæmpe for at "åbne hinanden".

Hold øje med: Markus Jensen scorede sit første mål i sæsonen i Odense fredag. Er han på pletten i aften igen? Hos Frederikshavn har Radim Piroutek fået sit gennembrud og er i gang med etablere sig som dominerende aktør.

Statistikken: Vi er ude i en dyst mellem to af Metal Ligaens pt. bedste målmænd. Tadeas Galansky - der formentlig står for White Hawks - står med 1.46 mål imod pr. kamp og en redningsprocent på hele 94,6. Emil Kruse står med 2,01 mål imod pr. kamp og en redningsprocent på 91,6.

De indbyrdes kampe: Herning var bundsolide i den første kamp i sæsonen mellem de to hold og vandt stensikkert med 4-1 i Frederikshavn. 


YDERLIGERE OPRUSTNING PÅ FYN? Odense teaser med finsk flag 55-årige Robert Burakovsky gjorde comeback igen-igen i svensk ishockey