Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Omend Odense tabte i SønderjyskE søndag eftermiddag, er fynboerne i den nuværende form ikke noget, man bare lige ruller over. 

Det understregede Bulldogs-indsatsen i Vojens, hvor formstærke SønderjyskE fik god modstand, omend sønderjyderne dog formåede at lukke kampen ned i tredje periode. 

Det blev 3-1 til SønderjyskE, samtidig med, at Herning vandt 6-5 i Frederikshavn efter overtid. Midtjyderne har vundet 11 af de seneste 12 kampe, og er suveræn leder i alle former for formbarometer.

Selv i de seneste både 15 og 20 kampe har Herning hentet lige så mange point som topholdet Aalborg, mens Herning fører over både 10 og 5 kampe. Blue Fox er bomstærke for øjeblikket, og har endda fået Morten Poulsen tilbage på holdet.

- Det vi træner hver dag, er også det, man ser i vores kampe nu. Vi ved, hvor vi har hinanden. Det giver tryghed. Vi er stærke, men det her hold indeholder endnu mere potentiale. Vi har ikke kigget på tabellen i sæsonen, og det skal vi heller ikke begynde på nu bare, fordi vi har en fornemmelse af, at det ser bedre ud, siger han til Herning Folkeblad.

Odense kommer med troen på, at Herning kan rystes. Vi kan næsten ikke betone nok, at der er kommet meget mere i de fynske fold, siden Sam Povorozniouk og Jack Walker rykkede ind i truppen, der også er blevet bredere.

Der sneg sig dog nogle dumme, udiscplinerede scener ind i Odense-spillet søndag eftermiddag. Dem er der ikke råd til i Herning. 

Hold øje med: Christopher Kamph er en af de spillere, der er vokset på det seneste under træner Marc Lefebvre. Masser af istid og masser af omtanke. Kamph gør sig til som en fremtidens mand for øjeblikket. Hos Herning spillede kaptajn Daniel K. Nielsen en fin kamp i Frederikshavn med tre assister. 

Skader/karantæner: Herning spillede uden Brodie Dupont i Frederikshavn søndag eftermiddag, hvor Odense var i Vojens uden Asger Petersen og tjekkiske Vojtech Komarek.

Historikken: Odense vandt det første indbyrdes opgør efter straffeslag på Fyn. Siden havde vi de to "bunddramaer" - ja, det er længe side - hvor Herning vandt 7-0 og 3-2 over Bulldogs. Seneste møde lige før årsskiftet endte med en sikker midtjysk sejr. 

Statistikken: Herning er stærkt kørende i kalenderåret 2020. Fem rene sejre og gevinster i Frederikshavn og Aalborg efter overtid. Det kan næsten ikke gøres pænere, og der er ingen tvivl om, at der ikke er særlig mange modstandere, der for øjeblikket ønsker at møde Herning i en kommende slutspilsserie. 

Det forventer vi: Odense er nok optimistiske, men får det vanskeligt i Herning i aften. Midtjyderne er i storform og kan formentlig holde de hurtige fynske folk på plads. Det ligner en hjemmesejr. 

 


Grayson Downing: Vi skal finde vores "swagger" igen Morten Poulsen: Ikke helt på hundrede procent endnu