Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Det er ikke længe siden, at Odense og Esbjerg tørnede sammen i en tæt fight i Granly Hockey Arena. Her vandt Esbjerg med 2-1 efter straffeslag i en herrefight, og når Odense og Esbjerg spiller mod hinanden, fornemmer man ofte, at der ”ligger noget fight” i luften og at der er en rivalisering mellem de to mandskaber.

I aften i Spar Nord Arena møder Esbjerg op efter en længere kamppause, faktisk var kampen mod Odense 27. oktober mod Odense, Esbjergs seneste. Spørgsmålet er, om det er en fordel for vestjyderne, der i samme tidsrum har set Odense spille to kampe mod Aalborg.

- Vi skal fortsætte hvor vi slap i Esbjerg, når vi gæster Odense. Mathias Seldrup var god i den seneste kamp og minimerer deres scoring til et mål. Man kan sige, at han reddede os. Spillerne ved, hvad der er behov for, så der er muligheder for at fort sætte den gode stime, siger træner Jason Jaspers i Esbjergs kampoptakt.

- Samtidigt ved vi også, hvad Odense formår. Skal vi have point med hjem, skal vi være skarpe i begge ender. Vi vil se et Odense-mandskab med et offensivt mindset, så kampen kræver det rette fokus. Vi oplevede, at det var målmændene, der holdt holdene inde sidste gang. Vi manglede bare at score flere gange i en god kamp, siger Energy-coachen op til kampen.

Hos Odense var der tydelig lettelse efter matchen mod Aalborg i tirsdags. Nedturen over at have mistet Metal Final4 i søndags, blev vendt på bedst mulige maner, da Tommy Muck scorede sejrsmålet i overtid.

Næste mål for fynboerne er stabilitet over en længere periode, som det var tilfældet i begyndelsen af sæsonen. Det er stensikkert et stort Odense-mål efter landsholdspausen, men i første omgang gælder det altså om at komme godt ud til selve pausen med i aften mod Esbjerg og mandag, når Odense er en tur i Rødovre.

Det forventer vi: Odense fik succes i Aalborg ved at sætte ”tryk på kedlerne” rent fysisk, da kampen skulle vendes. Mon ikke fynboerne forsøger det fra start mod et Esbjerg-hold, der også godt kan lide en hård kamp. Vi gætter på et tæt fysisk slag i det fynske.

Hold øje med: Tommy Muck tog matchvinderrollen i overtid for Odense. Ser vi mere offensivt ”stuff” fra den agile back? Esbjerg Energy sætter måske sin lid til, at Aleksi Halme for alvor kommer i gang som målæder. Han har scoret fire mål hidtil.

Statistikken: Aleksi Halme har til gengæld det bedste plus/minus (+7) for vestjyderne. Hos Odense topper Sebastian Ehlers den statistik med +10.

Historikken: Odense vandt det første opgør på hjemmebane med 4-3, mens Esbjerg altså senest tog bonuspointet hjemme i Granly Hockey via en 2-1-sejr i straffeslag.

Skader/karantæner: Odense savnede Rasmus Simonsen i Aalborg, hvor Martin Larsen til gengæld var tilbage. Justin Hamonic og Harijs Brants var dog fraværende i backlinjen og Hamonic har karantæne igen i aften. Esbjergs fraværsliste ser bedre og bedre ud. Arturs Salija er tilbage efter overstået karantæne, og der var 12 angribere til rådighed senest, hvor Yanick von Bergen og Frederik Bjerrum sad ude.

Metalligaen.tv: Kasper Buch er på plads i Spar Nord Arena, hvor Odense og Esbjerg altså mødes tredje gang i indeværende sæson.


Optakt: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox