Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Det er ikke længe siden, de to hold stod overfor hinanden i Bitcoin Arena.

Her vandt Rungsted 4-3, og det var først i de absolut sidste minutter, at de forsvarende mestre og pokalvindere sikrede sig det mål, som endegyldigt sendte Erik Hjalmarssons mænd videre til Metal Final4 i slutningen af januar.

Mattias Persson scorede det afgørende mål mod et Odense-mandskab, der gjorde rigtig god modstand, men også virkelig har brug for point i aften, hvis ikke kampen mod Herning søndag skal blive en slags skæbnekamp for fynboerne.

Det hurtige rids af tabellen er nemlig, at Odense pt. er seks point efter Herning og øges den forskel til ni efter kampen på søndag, bliver det herresvært for Odense at komme tilbage - også selv om grundspillet er langt endnu.

Omvendt kan Odense altså allerede på søndag være á point med Herning. Det kræver så to sejre og en regulær kraftpræstation af fynboerne. Men hvorfor ikke? Odense har tidligere overrasket os.

Historikken: Rungsted havde 14 af 15 point mod Odense i sidste sæson, og den stime fortsætte altså i aftes i Bitcoin Arena - men ikke uden sværdslag.

Statistikken: Kigger man på Odenses pointmagere i går, kom to ud af tre scoringer fra spillerne i de lavere kæder. Mikkel Jensen og Mike Daugulis kom begge på listen, så måske er der mere i vente fra især Jensens stav i aften.

Duellen: Mattias Persson har været flyvende i mange uger nu og blev også matchvinder i aftes. Hans rolle i powerplay er også svært central, og det er Persson, som Odense-defensiven og målmand Cowley skal hitte rede i i aften.

Det forventer vi: Var det Rungsted, der skruede op og ned for tempoet i aftes, eller var Odense bare stærke nok til at matche mestrene over 60 minutter? Odense finder ofte et ekstra gear fredag aften på hjemmebane, så det kan sagtens blive tight i aften igen.

Skader/karantæner: Juuso Pulli var ude for Rungsted i går, ligesom Mikkel Persson stadig er skadet. Odense stillede uden Lucas Bjerre Rasmussen og Jakob Wittendorf.

OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls METAL FINAL4: Her er forudsætningerne før aftenens kampe