Kampstart 19:00 i Holger Danske Arena

Hvis ikke der bliver udsolgt i Rødovre i aften - eller i hvert fald tæt på - så ved man snart ikke, hvornår det sker. 

Ikke blot kan Rødovre spille sig ind i slutspillet, det vil i givet fald også være første gang siden sæsonen 2020/21, hvor det blev til et nederlag i kvartfinalen.

Går vi videre derfra har Rødovre ikke været i semifinalen siden 2012/13, så der er og må være sult efter triumfer og store aftener i Holger Danske Arena, og i aften kan blive en af dem. 

Får Rødovre point i aften, ender holdet også på et bedre facit end i de seneste to sæsoner. Ganske pudsigt har Rødovre 37 point i tabellen, nøjagtig det samme, som Mighty Bulls sluttede med i både 2022 og 2023. 

I år er man i den gunstige situation, at Frederikshavn White Hawks har haft det lige så svært og derfor står vi altså med en "ottendedelsfinale" i aften mellem de to hold, der har kæmpet i bunden i hele sæsonen. 

Om kampen i aften siger Mikkel Bertelsen til Nordjyske: 

- Jeg ved ikke helt, hvordan jeg bedst skal sige det, for selvfølgelig er det ikke fedt, at står i sådan en situation, men på den anden side er det også fedt at spille kampe, der gælder noget. Det ville dog være sjovere, hvis det først var i slutspillet, at vi stod i den her situation, lyder det. 

- Vi vil så gerne med i slutspillet, og så kan vi få en kvartfinale mod Aalborg. Vi skal simpelthen bare derover og vinde tirsdag, siger Bertelsen til Nordjyske.

Skader/karantæner: Rødovre har stadig Mads Eller ude med karantæne og måtte også undvære Mikkel Jensen og Nikita Ahtonovs senest, mens Frederikshavn mangler Nikolaj Kristensen, der skulle være ude for sæsonen.

Det forventer vi: Et nervepirrende, giftigt slag. Det hold med de bedste nerver har en fordel i aften. Spændende om det bliver Rødovres unge gutter, der bare kører på, eller Frederikshavns større rutine, der vinder duellen. Tænk, hvis det ender i straffeslag om en plads i slutspillet.

Metalligaen.tv: Har Jannik Sønderby på plads til det nervepirrende slag om ottendepladsen og slutspillet. 

Historikken: Rødovre har besejret Frederikshavn to gange på hjemmebane og en enkelt kamp på udebane. White Hawks har vundet to hjemmekampe, men har altså endnu ikke slået Rødovre på udebane.

Statistikken: Rødovre har ikke været med i slutspillet i de seneste to sæsoner, mens Frederikshavn altså har været med i slutspillet i samtlige sæsoner siden sæsonen 1995/96. Sikke en streak, der bliver brudt der, hvis White Hawks taber. 

Hold øje med: Så er det nu for Moilanen og Gymer, der virkelig skal levere varen i aften "på toppen" af Rødovre-holdet. Det samme gælder for folk som Winder, Johansson, Aronsson og Frederiksen hos Frederikshavn. Målmandsduellen som formentlig hedder Rørth mod Galansky skal man også kigge efter. 


OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates