Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Det er 10 år siden Rungsted startede det selskab - Rungsted Ishockey - der i dag er blevet til grundpillen i Rungsted Seier Capital, som er endt med at være et notorisk tophold i Metal Ligaen. 

Hvad er mere passende end at fejre det med en kamp mod de danske mestre fra Aalborg og dermed levere en gentagelse af DM-finalen fra sidste sæson? Rungsted stiller med et relativt nyt og ganske spændende mandskab, og der er mange virkelig gode spørgsmålstegn ved nordsjællænderne.

Målmandsposten eksempelvis. Her har Rungsted satset ungt i stedet for rutineret, som det har været tilfældet de seneste to sæsoner. Isak Wallin og David Grubak er duoen hos sølvvinderne. Wallin er ny mand, Grubak kender vi. Spændende hvem der tager tjansen som førstemand i aften.

Der er altså farvel til Holten Møller, Hardt og Rosenthal og Morten Jensen, men til gengæld goddag til folk som Magnus Carlsen, Lucas Andersen og Malte Setkov på danskersiden. Interessant generationsskifte, hvor især Setkov er en joker. Hvor stærk er den lange back, der altså er draftet af Detroit og måske vender hjem til Danmark tidligere, end vi havde regnet med. 

Aalborg Pirates kommer fra to meget flotte kampe i Champions Hockey League. Nordjyderne vandt 3-2 over Sparta Prag og tabte derefter knapt til Jukurit oppe i Mikkeli. 

Derfor er Pirates ganske godt inde i rytme, men samtidig rejsetrætte. Den klassiske "hockey-diskussion" opstår dermed. Er det en fordel at være "rullende" og være i kamprytme eller bliver benene trætte for tidligt efter høj belastning?

Hold øje med: Rungsted har forfremmet Gustav Green til assisterende kaptajn. Den unge, men samtidig rutinerede Green får mere og mere ansvar og vokser med opgaven. Hos Aalborg ligner kæden med Gooch, Bjorkstrand og Spelling noget, der godt kunne være svært at styre for modstanderen.

Det forventer vi: Som næsten altid et offensivt, sprudlende og underholdende opgør mellem de seneste sæsoner to bedste mandskaber. Kigger man på opstillingerne, bliver det ikke anderledes i aften. Helt åbent.

Historikken: Seks gange mødtes de to hold i grundspillet med 4-2 til Aalborg i kampe. Nordjyderne vandt derefter 4-1 i finaleserien, så der er lige lidt aalborgensisk overskud på den konto. 

Statistikken: Oliver Anker, Tobias Ladehoff og Julian Jakobsen er de tre spillere, der har scoret to point for Aalborg i Champions Hockey League. 

Skader/karantæner: Mon ikke Rungsted kommer ud til kampen med stort set frisk trup. Den seneste turnering i Norge blev dog spillet uden Røndbjerg og Bjerrum, så de kan være tvivlsomme. Hos Aalborg var Mikkel Højbjerg som bekendt ude med en skulderskade i CHL-kampene og må vel også regnes som ude i aften. 


Nye assisterende kaptajner i Rungsted OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE