Kampstart 17:30 i Bitcoin Arena

Der er tidlig faceoff i Rungsted i aften, hvor Bitcoin Arena formentlig bliver fyldt op. 

Rungsted kneb nemlig - som de fleste har opdaget - en sejr på 2-1 med hjem i bussen fra Esbjerg lørdag eftermiddag, og både historisk-statistisk og aktuelt var det yderst vigtigt for Rungsted at komme tilbage i serien.

Men hvad har de forsvarende mestre tilbage i tanken til den tidlige mandagskamp mod det fysisk stærke Esbjerg-hold?

Det er et af de store spørgsmål før kamp fire. 

Vi har et Rungsted-hold, hvor backerne Morten Jensen, Tim Daly og Sebastian Bergholt får masser af istid og også står for offensive bidrag i serien. Morten Jensen er noteret for tre assister, mens Bergholt står for to scoringer. Tim Daly leverede det vigtige 1-1-mål i lørdags i Esbjerg og det var lige nøjagtig, hvad Rungsted havde brug for fra Daly, der har produceret langt færre point i indeværende sæson end i fjor.

Daly står på 20 point i alt mod 43 i fjor, men han slog altså til på rette tidspunkt.

Der mangler stadig produktion fra Rungsted-profilerne Hardt, Olsson og Persson, der alle har været forbløffende stille i det her slutspil. Mon ikke træner Hjalmarsson går og venter på en eksplosion?

Esbjerg Energy havde næsten "katten i sækken" med en sen 1-0-føring lørdag, men missede altså lige nøjagtig 3-0-føringen i serien. 

Træner Jason Jaspers kan se på statistikkerne og konstatere, at Jeff King og Ryker Killins har mest istid, men at angriberne Puffer og Downing er helt deroppe ad i forhold til at tage minutter. 

Der er hårdt arbejde for Esbjerg at levere den skarpe, fysiske stil, og spørgsmålet er om kræfterne holder i det, der kan blive en god, lang serie. 

Det forventer vi: At Rungsted vil komme med fuld fart fremad og forsøge at "skøjte" Esbjerg ud af banen med masser af puckbesiddelse og tempo. Skal vi for første gang se et Rungsted-hold, der virkelig dominerer en kamp i den her serie?

Statistikken: Der er ingen powerplay-mål endnu i de tre kampe. Rungsted har ellers kunnet lukrere på 12 Esbjerg-udvisninger, heriblandt en fem minutters til Kale Kerbashian, mens Esbjerg har haft syv muligheder i overtal. Hvem lukker først Pandoras Æske op?

Hold øje med: Philip Schultz fremstår stærkere og stærkere hos Esbjerg og er vokset som sæsonen er skredet frem. Han står med 2+4 i slutspillet. Til gengæld har Rungsted endnu ikke set scoringer eller point fra Nikolaj Rosenthal. Er der potentiale der hos den rutinerede angriber?

Skader/karantæner: Rungsted var i Esbjerg lørdag uden Mathias Røndbjerg, Frederik Bjerrum, Henrik Hetta og Rasmus Andersson, mens Esbjerg stillede uden Andreas Grundtvig og Henrik Mærsk Clausen. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg-Odense