Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Rungsted reddede sig på målstregen tirsdag aften, da klokken var næsten 23 i Esbjerg og i resten af Danmark.

Morten Jensen leverede et fremragende mål kort inde i overtiden, da han skøjtede ind omkring Thomas Lillie og smækkede pucken op i målhjørnet bag Esbjerg-målmanden.

Kort for den ordinære spilletids udløb havde Marcus Olsson udlignet, og selv om Rungsted i denne semifinaleserie vel ikke har nået de spillemæssige højder, som holdet er i stand til at levere, så viser de to sejre i Esbjerg med udligninger i slutfasen tegn på meget høj moral. 

Og Morten Jensen virkede efter kampen noget sammenbidt, da han talte med TV2 Sport. Matchvinderen ville mere og er også godt klar over, at det kræver et langt mere skærpet Rungsted-hold end i de to første kampe i Bitcoin Arena i serien.

Hvad Rungsted kan glæde sig over efter den seneste kamp i Esbjerg er, at Marcus Olsson og Nichlas Hardt både fik scoret, og at ikke mindst sidstnævnte trådte i karakter med en glimrende kamp. Det er nødvendigt for Rungsted, at alle fire kæder dukker op i aften, for så har de forsvarende mestre på papiret en større bredde og måske lidt flere kræfter i længden end Esbjerg.

Når det er sagt, så kommer Rungsted op mod et gæstehold, der i fem af fem kampe har haft chancen for at vinde, og træner Jaspers vil formentlig påpege overfor sine spillere, at Esbjerg ikke har tabt i ordinær tid i semifinaleserien.

- Man bliver skuffet og ærgerlig når man taber en vigtig kamp, og det er der tid til på kampdagen. Men vi har et job at udføre og for bedst muligt at kunne gøre det, må vi huske på, at vi hver gang har matchet dem. Derfor er der ingen grund til at hænge med hovedet, for der er mange positive elementer at tage med, siger han i Esbjerg Energys kampoptakt.

- Vi skal være positive og have fokus på mulighederne. Og serien er et skoleeksempel på, at en tæt og lang slutspilsserie rummer både opture og kortvarig eufori, men også nedture og skuffelser.  Nu smøger vi ærmerne op og finder smilene frem, lyder det fra Esbjerg-træneren. 

Hold øje med: Netop Morten Jensen var i toppen af statistikkerne hos Rungsted i kamp fem og sammen med Bergholt og Daly kan han blive nøglen til "bryde mønstre" i spillet og gøre det overraskende. Hos Esbjerg er backerne Killins, Brown og King også potentielle offensive matchvindere. Måske backerne afgør i aften?

Det forventer vi: Rungsted må komme med ALT i offensiven for at forsøge at lægge tryk på gæsterne. Men er det nok mod et afklaret Esbjerg-mandskab, der har konceptet fuldstændig i orden. 

Skader/karantæner: Mathias Røndbjerg, Frederik Bjerrum og Henrik Hetta var ikke med hos Rungsted, mens Esbjerg stillede uden Mikkel Rask, Andreas Grundtvig og Henrik Mærsk Clausen i onsdagens kamp.

Statistikken: Mattias Persson har endnu ikke scoret mål i slutspillet. Bliver det i aften han supplerer sine fem assister? Felix Scheel står i den anden med seks mål og seks assister som etter på topscorerlisten. Stor, stor sæson af ham.

 


Rungsted: Bjerrum og Røndbjerg ude for sæsonen Mads Eller siger farvel til SønderjyskE efter to sæsoner