Kampstart 19:00 i Concordium Arena

Et enkelt "mandags-slag" i Metal Ligaen, hvor hjemmeholdet fra Rungsted tager imod Esbjerg Energy.

Rungsted-trænerne Åhlund og Olsson arbejder på at få holdet klar til slutspilet taktisk og mentalt og til en serie mod grundspillets nummer to eller tre. 

Meget skal ændre sig i de sidste kampe i grundspillet, hvis ikke Rungsted står overfor Herning eller SønderjyskE, når slutspillet skal i gang inden længe. 

Quinn Ryan er kommet glimrende ind på Rungsted-mandskabet og er måske manden, der kan give den energi og ikke mindst vildskab, som ofte har været savnet i løbet af sæsonen. Samtidig skal Rungsted spille så disciplineret og solidt som overhovedet muligt gennem 60 minutter, og i den forstand kommer Esbjerg Energy som en perfekt modstander frem mod playoffs.

Esbjerg Energy tabte godt nok mod SønderjyskE og dermed muligheden for en placering i top tre, men vestjyderne er stadig ikke sikre på den fjerdeplads, som vil sikre Energy hjemmebaneretten i en kommende serie mod Odense Bulldogs. 

Vinder Esbjerg i dag, vil man være meget tæt på fjerdepladsen.

Energy har været et af de bedste hold i kalenderåret 2024, og det vil være en skuffelse, hvis vestjyderne kommer til at begynde kvartfinalen på udebane. 

Jason Jaspers har efterhånden fået sat et bredt hold, der også er stærkt i topkæderne og Esbjerg ligner et hold, der er ved at være slutspilsklar. 

Lige nu er det vigtigt ikke at miste fokus og derfor kommer Esbjerg også toptændt ind til aftenens kamp.

Det forventer vi: Rungsted kommer med fart og tempo. Nok blev det til nederlag mod Herlev fredag aften, men Rungsteds seneste hjemmekamp var altså 6-0-sejren over Odense, og det er vigtigt at holde styrken hjemme i Concordium Arena. Derfor bliver det en tæt kamp mod et Esbjerg-hold, der altså helst skal have point for at holde tredjepladsen.

Hold øje med: Matthias Asperup er uhyre vigtig at få helt op at ringe inden slutspillet hos Rungsted. Det samme gælder for Esbjergs Josh Winquist, der er uhyre vigtig for vestjyderne. Holder han sig på den rette side af stregen, er han den perfekte indpisker. 

Metalligaen.dk: Har Jannik Sønderby på plads i Granly Hockey Arena til at guide seerne gennem de 60 minutter.

Historikken: Seneste opgør i Granly Hockey Arena endte hele 9-3 til Energy og de indbyrdes kampe taler i den grad for en sejr til gæsterne. Esbjerg har vundet samtlige fem opgør mod Rungsted i denne sæson.

Skader/karantæner: Arturs Salija, Victor Sand og Tobias Ebener var ude af Esbjerg-truppen senest, mens Rungsted har Malte Setkov tilbage efter overstået karantæne. Gustav Green var ude for Rungsted senest mod Herlev og måtte samtidig se Oliver Green udgå. 

Statistikken: På formbarometeret står Esbjerg med ni point i de seneste fem kampe, men Rungsted har syv pinde i den seneste håndfuld matcher. 


GOALSHOW: Se målene fra Frederikshavn-Herning Blue Fox vandt fortjent i Frederikshavn