Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Rungsted og Herning tørner sammen i Bitcoin Arena i lørdagsdysten i Metal Ligaen, og mon ikke det bliver en tæt match som traditionen efterhånden byder det, når de to hold tørner sammen?

Hjemmeholdet leder efter en stime og har to sejre over Frederikshavn og fem point i de seneste to kampe. Det er stabilitet, som Erik Hjalmarssons mandskab har søgt i hele sæsonen, og kan det blive til en tredje sejr på stribe, så er der måske noget på vej.

Olsson og Persson var tilbage på "klassisk niveau" i kampene mod Frederikshavn, og de kan være nøgler til humøret på Rungsted-holdet.

Herning kommer fra et nederlag på 3-5 i Aalborg, der kunne have være noget større, hvis hjemmeholdet havde været skarpere. Det erkendte Herning-aktørerne også efter kampen og op til dagens match:

- På det seneste har vi ikke haft nok fokus på vores defensiv og aftaler generelt. I morgen møder vi et rigtigt stærkt mandskab med en opadgående formkurve som vi skal have respekt for. Vi skal spille med tålmodighed med pucken, kompakt uden puck og med høj arbejdsintensitet mod et Rungsted som ikke giver mange chancer væk, siger målmand Emil Kruse til Bluefox.dk.

Skader/karantæner: Blue Fox er uden Thor Baden, Magnus Wulff, Frederik Brændgaard, Lukas Bang og assisterende træner Dan Jensen, som alle er med U20 landsholdet. Mathias Bau Hansen er stadigt skadet, mens Jakob Jessen fortsat er syg og Rasmus Nielsen er tvivlsom. Som andenmålmand er hentet Valdemar Andersen op til holdet fra Herning Ishockey Klub. Rungsted uden Hardt, Bergholt og senest også uden Mathias Røndbjerg og Andre Pison. 

Det forventer vi: Rungsted vil forsøge at sætte tempo fra start mod det lidt smalle Herning-mandskab og omvendt vil Herning-spillerne forsøge at være langt mere på stikkerne end i Aalborg i midtugen, hvor de første 40 minutter var langt under niveau.

Statistikken: Rungsted har ni point i de seneste fem kampe, Herning otte og det placerer begge hold lige under Aalborg i formbarometeret. 

De indbyrdes kampe: Det er fjerde møde i sæsonen: Herning har to sejre - den ene i overtid - Rungsted en enkelt sejr i overtid. 

Hold øje med: Henrik Hetta begynder måske at vise tænder hos Rungsted, mens Hernings finner Malinen og Humaloja kommer til at trække et tungt læs hos gæsterne. 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg-SønderjyskE VIDEO: Højdepunkter fra Herlev-Rødovre