Kampstart 19:00 i Frøs Arena

SønderjyskE fik lidt luft med søndagens 4-2-sejr i Herlev, der blev hevet hjem i kampens absolutte slutfase. Træner Mario Simioni sagde efter kampen til Der Nordschleswiger, at han så en lidenskab og en passion, som han ikke længe havde oplevet på sit mandskab, og det er altid noget, der glæder Simioni, der på sine gode dage selv har den absolutte passion med omkring boksen.

Sportschef Kim Lykkeskov var helt enig i trænerens vurdering: 

- Herlev kom tilbage og fik udlignet kort inde i 3. periode, men vi viste vilje og blev ved at arbejde os frem til chancer. Mads Eller viste stor moral, da han røg afsted i undertal og fremtvang det straffeslag, som Emil Bejmo efterfølgende scorede på. Så alt i alt var det en god kamp af hele holdet, siger han til SønderjyskE's hjemmeside.

Også Frederikshavn kom godt ud af weekenden, dog efter en kampfri søndag. Men fredag var en god dag for vendelboerne, der vandt 4-3 i Rungsted.

- Vi kan tage mange gode ting med fra de seneste kampe vi har spillet, og det skal vi tage med os på isen igen i aften. Vi har været rigtig gode til at følge vores Game Plan, vi har stået godt i boxplay, og så har vi formået at score flere mål i powerplay. Det er rigtig vigtigt de ting fungerer, som det har gjort på det seneste, og kan vi spille 60 minutters god White Hawks hockey i aften, så kan vi også tage sejren med hjem, siger Mads Larsen, der har spillet godt på det seneste, til Whitehawks.dk. 

Skader/karantæner: Frederikshavn mangler stadig Bumagin og Shugg, mens SønderjyskE i Herlev spillede uden Martin Eskildsen, Victor Rollin Carlsson, Daniel Nielsen, Anders Førster, Matt Prapavessis og Nicolaj Henriksen i Herlev. Simioni sagde dog umiddelbart efter kampen i Herlev, at Nielsen, Eskildsen og Boysen håbes tilbage i aften.

Det forventer vi: En hård fight og noget, der godt kunne ligne en målfattig kamp mellem to hold, der først og fremmest vil satse på at hjælpe de to målmænd. Så det kunne godt blive en match, der først bliver afgjort fremme i tredje periode. 

Historikken: Fjerde opgør mellem de to hold i sæsonen. Frederikshavn vandt det første 7-5 på hjemmebane, mens SønderjyskE tog revanche med 4-0, inden Frederikshavn vandt det seneste opgør 6-1. Alle hjemmesejre.

Hold øje med: Emil Bejmo har fået en stærk start på sin sæson i SønderjyskE. Ikke blot fordi svenskeren var matchvinder søndag, men også fordi han har løftet sine medspillere. Der er næppe tvivl om, at han har fået et løft med bedre medspillere end i Alps Hockey League, hvor han huserede forinden. Mange frederikshavnere havde en god uge senest. Radim Piroutek lavede eksempelvis hele fem point og har i den grad fået et gennembrud i denne sæson.  

Statistikken: Føromtalte Emil Bejmo har fået masser af spilletid hos SønderjyskE. 21 og 22 minutter i weekendens kampe mod Herning og Herlev. Hos Frederikshavn er Jesper Jensen stadig den store kreatør. Fem assister i sidste uges to kampe. 


STREAM: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy STREAM: Odense Bulldogs-Herlev Eagles