Kampstart 19:00 i Frøs Arena

Ægte topopgør mellem SønderjyskE og Frederikshavn White Hawks i aften i Frøs Arena. 

De halve point for weekenden er givet ud, og både SønderjyskE og Frederikshavn slås for at komme helt op på førstepladsen i den tætte kamp i top fire, hvor alt stadig er i spil mellem de fire tophold. 

- Det er jo en form for nøgleopgør på det her tidspunkt i sæsonen, hvor vi kun mangler 14 kampe i grundspillet. Og det er nærmest pr. definition tætte opgør når vi møder Frederikshavn, siger SønderjyskE-træner Mario Simioni til klubbens hjemmeside og forudsiger kampbilledet. 

- Vi ved, at de vil stå tæt i neutral zone, og derfor er det vigtigt, at vi træffer nogle kloge beslutninger og får pucken placeret rigtigt, så at vi hurtigt kan genvinde den igen, siger han. 

- De spillede en god kamp her senest imod Herning og kommer med en god portion selvtillid i ryggen. Vi skal dog holde fuldt fokus på vort eget spil. Være klar fra start og holde det simpelt og så klassikeren med at sørge for at vi får nogle pucke på mål. Kan vi holde os til vores egen gameplan, så er der også gode chancer for en sejr, tilføjer Mario Simioni. 

Gæsterne fra Frederikshavn kommer fra en glimrende kamp mod Herning, hvor kampen af vores reporter blev betegnet som værende "slutspilsagtig". Det var en White Hawks' bedste kampe i sæsonen og målet for frederikshavnerne må nu være at udvise den nødvendige stabilitet, for det svinger stadig lidt for meget fra kamp til hos Jari Pasanens mandskab. 

Det forventer vi: Det må næsten blive som Mario Simioni forudsiger. Tæt i neutral zone og det er ikke kun Frederikshavn, der er dygtig til den disciplin. Også SønderjyskE-mandskabet kan såmænd "sin taktik". 

Hold øje med: Cam Brown er en af SønderjyskE's mønsterbrydere, der kan tage fat i Frederikshavns tætte midtzone. Hos Frederikshavn bliver den store finne Räsänen en fortsat nøglespiller i den stærke defensiv, som White Hawks altid byder ind med. 

Skader/karantæner: Frederikshavn var senest uden Christian Mieritz og Niklas Pavel, mens SønderjyskE senest mod Rødovre var uden Mike Szmatula, William Boysen, Jeppe Müller, Jonas Borring og Mike Little. 

De indbyrdes kampe: Tre sejre til Frederikshavn og otte point i de fire indbyrdes kampe hidtil. Nordjyderne vandt det seneste opgør med 4-1 på hjemmebane i Nordjyske Bank Arena. 

Statistikken: Begge hold er i toppen af formbarometeret. Frederikshavn White Hawks med 10 point i de seneste fem kampe, mens SønderjyskE står med ni point for fem matcher. 

 


SønderjyskE vandt på målmændenes aften VIDEO: Se målene fra Herning-Aalborg