2-1 efter straffeslag til Mario Simionis mandskab efter en tæt, playoff-agtig kamp i Vojens

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 2-1 (0-1, 1-0, 0-0) 0-0,1-0

Topkamp i Frøs Arena i aften. Det blev en til tider ganske taktisk affære, hvor de to hold ikke gav meget væk og hvor to brandvarme keepere gjorde isen usikker i Vojens.

En afventende start på matchen. Gæsterne stod godt i midtzonen og var gode til at holde værterne fra de store muligheder.

Cam Brown var første mand til at teste Galansky, men vinklen var spids og så nemt overlister man ikke den dygtige og rutinerede keeper.

En udvisning i kategorien unødvendig til Anton Öhman, gav udeholdet chancen i fem mod fire, og her slog nordjyderne til. Mads Larsen trykkede af og inde foran mål, fik Bumagin staven på skiven og sendt gæsterne i front.

En hurtig spilvending midt i perioden gav endnu en mulighed til Bumagin.

Igen var Mads Larsen kreatøren, men denne gang fik russeren ikke skovlet pucken ind bag Henriksen. Generelt er det ikke store fysiske spillere, der kendetegner den sønderjyske defensiv.

Det så man et eksempel på, da Daniel Galbraith kom til kort overfor Bumagin og måtte ty til ulovlige midler og derfor en tur i skammekrogen. Denne gang stod hjemmeholdets boks dog fint og spillede de to minutter af klokken, uden det for alvor blev farligt.

Det veloverståede box play lignede at give lidt mere fart i skøjterne hos værterne.

Først tilkæmpede Yannick Vedel sig ihærdigt pucken og fandt en fri Mike Szmatula foran mål, men den lille amerikaner formåede ikke at slå kapital af chancen.

Og med kun sekunder til pausen, var det i to omgange Martin Eskildsen, der havde en gylden mulighed for at bringe balance i mål-regnskabet, men Galansky blev den store i den duel.

0-1 efter en periode hvor gæsterne var kontrollerende, mens sønderjyderne savnede lidt den energi og det tryk, man tidligere har set fra holdet på hjemmebane.

Det blev en anden periode i udvisningernes tegn.

Sønderjyderne måtte undvære svenske Anton Öhman fra periodens start. En slashing over hånden i første periode havde gjort den vævre back ukampdygtig. Ikke den bedste indgangsvinkel for SønderjyskE, der i forvejen var uden holdets anden udenlandske back Mike Little.

Det var da også udeholdet, der først havde bud efter en scoring. Mads Larsen var fulgt med frem, men Nicolaj Henriksen fik endnu engang afværget. De nordjyske gæster måtte efter godt fem minutter for første gang stille op i fire mod fem.

Værterne døjede dog lidt med at få overtalsspillet op at stå. Men Matt Foget trak lidt individuelle tryllerier op af posen og leverede en fræk baghåndspasning til Mikkel Jensen.

Jensen tog kort sigte og sendte så skiven mellem benene på Galansky, 1-1.

Det gav ny fut i stængerne hos hjemmeholdet, hvor tredjekæden satte et godt pres og Mathias Borring var tæt på med en styring. Galansky dog en sikker sidste skanse.

Knapt midtvejs i perioden tog gæsterne imidlertid atter over.

Radim Piroutek tæt under mål testede Henriksen og en finurlig puck fra Mads Larsen ind foran mål gav en tilfældig chance, hvor pucken nærmest kørte langs med mållinjen.

Mark McNeill kom afsted i en to mod en og tog chancen selv, men grebet ud af Henriksen. Steffen Frank måtte to minutter til afkøling og det brændte på foran hjemmeholdets mål.

Halme helt fri, men en pragtredning af Nicolaj Henriksen, der kort efter måtte have hjælp fra stolpen, da McNeill trykkede af.

Trængselstiderne blev ikke mindre for værterne. Knapt var de blevet fuldtallige, før man trak endnu en udvisning. Denne gang for at være seks mand på isen.

Og som om det ikke var nok, måtte Rasmus Lyø bare fyrre sekunder senere også tage plads i straffeboksen. Utilfredshed med dommerne i Frøs Arena, og det lignede da også en udvisning i den tynde kategori til Rasmus Lyø.

Men det ændrede ikke ved, at sønderjyderne nu måtte spille tre mod fem.

SønderjyskE kæmpede heroisk.

Vikarierende kaptajn Steffen Frank gik forrest, men kunne dog ikke forhindre en gigantisk chance til Hamle.

Endnu et lille målmands mirakel fra den store keeper i hjemmeholdets mål forhindrede imidlertid en scoring og tættere på kom ingen af holdene i kampens midterste tyve minutter.

Så helt lige før efter fyrre minutters isdans i Vojens.

Det blev en stillingskrig i tredje periode.

Taktisk spil i begge ender og få chancer.

Mark McNeill og Mike Szmatula var ene om at byde ind med afslutninger i periodens start, men de to dygtige keepere holdt scoringen nede.

En flot dribletur fra Mathias Borring var et af periodens få højdepunkter, men heller ikke han fik snøret Galansky.

Godt midtvejs i perioden var det gæsterne, der havde bud efter afgørelsen. En helt fri Radim Piroutek fik dog kun ram på ydersiden af stolpen.

En udvisning til Yannick Vedel med seks minutter tilbage kunne blive dyr for hjemmeholdet. Men hjemmeholdets boks krigede endnu engang flot og faren drev over. Fem minutters overtid var derfor næste punkt på dagsordenen i Frøs Arena.

Her var værternes Oliver Gatz tættest på med en afslutning på ydersiden af rammen, og dermed måtte man ty til straffeslag for at finde en vinder.

De første tre forsøg til hvert hold kastede ingen scoringer af sig. Men da aftenens ottende forsøg var på plakaten, indtog hjemmeholdets lille magiker Matt Foget scenen, da han sendte pucken forbi Galansky og dermed sikrede sit hold det ekstra point.

SønderjyskE bevarer med aftenens sejr andenpladsen i ligaen efter en kamp, hvor værternes spil ikke var sprudlende, men trods alt med spillemæssig fremgang.

White Hawks ærgrer sig uden tvivl over de mange forspildte muligheder i overtal. Men leverede ellers en klassisk udekamp der tenderede play off stil.

Aftenens bedste var de to keepere, hvor Nicolaj Henriksen afgjorde den duel i duellen til sin fordel.

SZITA og RUNGSTED indstiller samarbejdet OPTAKT: SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks