Kampstart 19:30 i Frøs Arena

SønderjyskE kunne på sin vis glæde sig over Frederikshavns sejr i Herning, for det betød, at sønderjyderne - der har to kampe i hånden - er tilbage i kampen om andenpladsen i Metal Ligaen. 

Men kun, hvis bøtten bliver vendt for Mario Simionis tropper, der tabte både Metal Liga-kampene op til Metal Final4 og altså også måtte lide nederlag i semifinalen i Sparekassen Danmark Isarena fredag aften mod Herning. 

I aften har SønderjyskE match mod Herlev på hjemmebane og kravet er en sejr, siger træner Mario Simioni i klubbens kampoptakt. 

- Vi har sat for mange point til på det seneste, men heldigvis for os, så har de andre top fire-hold heller ikke været for stabile. Vi har syv kampe tilbage i grundspillet og der iblandt er der en kamp mod de andre i top fire, men det er ikke kun de kampe vi skal ud og vinde – det er også dem imod de andre hold i ligaen og det skal starte i morgen. Vi skal tilbage på vindersporet om vi vil bevare kontakten til toppen af ligaen, siger SønderjyskE-træner Mario Simioni til klubbens hjemmeside. 

Herlev Eagles kommer som en slags joker lige nu og mon ikke ørnene allerede er begyndt at tænke på en gentagelse af sidste sæsons kvartfinale mod Aalborg. Sådan kunne billedet i hvert fald godt se ud, hvis tendenserne taler sandt. 

I hvert fald er det primære mål for Herlev at få spillet et skadesfrit hold ind til playoffs, så ørnene endelig kan få sat lidt ild i en kvartfinaleserie.

Skader/karantæner: SønderjyskE havde Yannick Vedel og William Boysen ude i Metal Final4-semien, mens Herlev altså kan glæde sig over at få Matthias Asperup tilbage fra OL-opholdet. Herlev manglede desuden Jake Horton, Magnus Molge, Kristian Kragh og Magnus Lykke Jonassen i den seneste sejr over Herning.

Det forventer vi: At SønderjyskE vil forsøge at lægge tungt pres på gæsterne fra start med fire kæder og højt tempo. Kan Herlev til gengæld udnytte mulighederne, der vil komme i overtal, kan det sagtens blive spændende i en kamp, hvor hjemmeholdet må være favorit. 

Hold øje med: Alex Rauter gjorde ikke meget væsen af sig ved Metal Final4. I aften skal han vise sig frem for sit nye hjemmepublikum. Vigtig kamp for den nye mand. Hos Herlev er Alexander Lindquist-Hansen altid en stærk faktor og han var også toneangivende, da Herlev senest slog Herning. 

De indbyrdes kampe: Understreger SønderjyskE's favoritværdighed. Sønderjyderne har fire sejre i fire kampe og 12-0 i point mod Herlev. 

Statistikken: Herlev vandt senest over Herning, men kom forinden med hele otte nederlag på stribe. SønderjyskE's formbarometer står på syv point i de seneste fem kampe. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital VIDEO: Højdepunkter fra Herning-Frederikshavn