Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy og Rungsted Seier Capital mødes for sjette gang i sæsonen, når det går løs i Granly Hockey Arena. Begge hold kommer med optimisme ind til efter sejre tidligere på ugen. 

Rungsted sled sig til en sejr mod Rødovre, der dog var helt fortjent, mens Esbjerg vandt 2-1 i overtid hos Metal Final4-vinderne fra Aalborg. 

- Det er positivt at have en tro på tingene, men vi skal ikke være naive. Det bliver en svær kamp. Alle kampe i denne liga er svære og ikke mindst kampene mod Rungsted. De vandt mesterskabet to år i træk og er forsvarende danske mestre, så selvfølgelig er der også her tale om en svær kamp, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt. 

- De seneste resultater giver en tro i truppen på konceptet og holdets muligheder. Udgangspunktet er, at 1-0 også er en sejr. Det var tæt på at lykkes i Aalborg, men både det offensive og det defensive spil fungerede i den kamp, så sejren blev i stedet sikret i efter godt tre minutters ”overtime”.

- Vi spillede en god kamp i Aalborg, mod de nykårede pokalvindere. Vi holdt Aalborg fra at score i næsten 57 minutter, hvor de får tilkæmpet sig en lidt tilfældig returpuck. Men alle mål tæller. Og de lidt ”beskidte” mål bliver endnu vigtigere efterhånden som slutspillet nærmer sig. Men jeg glæder mig over, at vi spillede en rigtig flot udekamp i Aalborg, fortsætter Energy-coachen.

- Slutspillet nærmer sig og vi er kommet langt i arbejdet med at skabe det rigtige mindset. Jeg har talt meget om, at vi skal have tillid til hinanden og til game-planen. Her er vi kommet langt. Vi skal fortsat træffe de rigtige valg og ikke bare lave det flotte mål, men samtidigt i endnu højere grad søge de lidt tilfældige og ”beskidte” scoringer, understreger den 40-årige canadier.

Det har været op og ned med Rungsted i indeværende sæson, men de forsvarende danske mestre er altså stadig et "truende hold" på papiret og finder de på et eller andet tidspunkt formen, bliver det ikke nogen nem modstander i kvarten. 

Men Rungsted skal altså også finde formen og være knap så svingende som tidligere på sæsonen. Der er ikke længe til slutspillet.

De indbyrdes kampe: Esbjerg Energy har besejret Rungsted Seier Capital i ordinær spilletid i de tre seneste opgør. De to holds første kampe endte med et overtidsnederlag til Esbjerg i Hørsholm og en sejr til Energy efter straffeslag i Esbjerg.

Hold øje med: Vi gentager fra sidst: Kale Kerbashian er manden, der skal kigges på for øjeblikket og i fremtiden for Esbjerg. To flotte mål i powerplay mod Aalborg. Hos Rungsted er Nichlas Hardt på vej 

Skader/karantæner: Esbjerg var senest uden Juuso Walli, Henrik Mærsk, Jonas Krabbe Christensen og Grayson Downing. Rungsted manglede Frederik Bjerrum, Henrik Hetta og Mathias Røndbjerg senest mod Rødovre.

Det forventer vi: Rungsted vil arbejde hårdt for at komme på fode inden slutspillet, mens Esbjerg kæmper for en minimal top fire-chance og hjemmebane i kvarten. Det ligner en tæt kamp.

Statistikken: 42 mål er der scoret i de foreløbige kampe mellem Esbjerg og Rungsted, altså over otte mål i snit. Bliver det en ny målfest?


SønderjyskE tilbage på sporet med sikker sejr over Herlev OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles