Mario Simionis tropper vandt uden problemer i Frøs Arena

SønderjyskE tilbage på sporet SønderjyskE-Herlev Eagles 5-1 (1-0, 2-1, 2-0) SønderjyskE skulle efter en periode med flere nederlag end sejre forsøge at komme tilbage på sporet mod Herlev Eagles i Frøs Arena onsdag aften. For øjnene af de cirka 1500 tilskuere, lykkedes de med den mission i en kamp, der bød på flotte scoringer, dårligt overtalsspil og en stribe bataljer spillerne imellem i slutfasen.

Det startede ganske afdæmpet i Vojens, hvor man måtte vente et par minutter på første afslutning. Den kom via en styring fra Oliver Gatz, men Lukas Horak på plads i buret.

SønderjyskE prøvede med mange pucke på mål, men gæsterne var gode til at rydde op. Martin Eskildsen fik dog fat i en af returerne, men Horak endnu engang med en fin redning.

Herlev bed sjældent fra sig de første tyve minutter. Men når de gjorde, var det svenskerne, der trådte i karakter. Fine små kombinationer gav muligheder til både Anton Johansson og Alexander Lindqvist Hansen, men i begge tilfælde hed vinderen af duellen, Patrick Galbraith.

Hjemmeholdet fik i flere omgange sat op med back-back afleveringer og da Daniel Kønig, sendte skiven videre på kassen, gav det atter en retur.

Denne gang var Brendan Harms hurtigst over returen og med baghånden sendte han værterne i front. Føringen var på dette tidspunkt langt fra ufortjent og burde også være blevet udbygget. En flot solo aktion fra Mathias Borring var første bud efter 2-0 målet.

Og næste mand til at forsøge sig var Mikkel Jensen, der med periodens bedste aktion selv erobrede pucken med en hård men ren tackling og vendte hurtigt rundt, inden han sendte pucken på stolpen. Herlev havde nok at se til i defensiven. Alligevel overså de en komplet fri Matt Foget midt for mål med fem minutter til pause.

Den lille finurlige Foget med de magiske håndled, fik dog alt for lidt ud af den gyldne mulighed.

Kampens første udvisning tilfaldt Luis Blak Olsen med to minutter tilbage af perioden. SønderjyskEs power play virkede alt andet end overbevisende, men ikke desto mindre fik man to gange sat Steffen Frank op til gode muligheder, men skarpheden manglede hos den rutinerede forward.

Billedet i anden periode var det samme. SønderjyskE var spilbestemmende og lagde et tungt pres på gæsterne. Mathias Asperup forsøgte at bygge et angreb op fra egen zone, men kiksede sit træk. Cam Brown erobrede pucken, spillede 1-2 med Salhany og sidstnævnte sænkede pucken, 2-0. Sønderjyderne producerede flere store chancer til bla Rasmus Lyø og nytilkomne Alex Rauter, men Horak stod glimrende.

To powerplay til hjemmeholdet efter seks og elleve minutter blev paradoksalt nok for en stund stopklods for værternes pres. Præcis som i semifinalen ved Final4, så man et tamt og usammenhængende overtalsspil, hvor afslutninger var en mangelvare. 3-0 scoringen fik man imidlertid alligevel, netop som Herlev var blevet fuldtallige med små syv minutter tilbage.

Matt Foget erobrede pucken i offensiv zone, chippede den til Matt Salhany og amerikaneren fordoblede sin målscoring denne aften. Fra en meget spids vinkel, passerede han Horak, der for en sjælden gangs skyld ikke så overbevisende ud. Med tre et halvt minut igen, kom hjemmeholdet atter i overtal.

Endnu engang var det sløset sønderjysk overtal, der endte ud med Mike Little blev overløbet af Lindqvist-Hansen og måtte trække en udvisning. Derfor spil fire mod fire, indtil Rasmus Lyø tog en unødvendig udvisning for en slashing mod Horak. Nu var det Herlev i først fire mod tre og siden fem mod tre. Sønderjyderne lignede at ride stormen af, men et helt ufarligt skud i brystet på Patrick Galbraith i periodens absolut sidste moment, formåede den rutinerede keeper at fumle så tilpas meget med, at det gav en retur og tomt mål til Luis Blak Olsen, der med et sekund på klokken reducerede værternes føring og gav et ellers nedspillet Herlev-hold ny tro på tilværelsen før tredje periode.

Den tro blev imidlertid kortvarig, da værterne efter små fire minutter satte 4-1 scoringen. En flot solopræstation af Mads Eller, der elegant trak pucken ind foran mål og passede Lukas Horak med baghånden. Herefter var der dømt cruise control tilsat lidt små bataljer rundt om på isen.

Og et mål mere kom der såmænd også. Og et fornemt et af slagsen.

Cam Brown opsnappede en dårlig Herlev-pasning og sendte Brendan Harms på skudhold. Harms valgte dog pasningen frem for afslutningen og spillede Martin Eskildsen helt fri og den lange forward sendte stensikkert SønderjyskE på 5-1. Herefter startede bataljerne.

En knætackling fra Daniel Baastrup på Matt Salhany gav ingen reaktion hos dommerne. Det var Alex Rauter ikke enig i og så tog han en sving-om med Daniel Baastrup og begge røg tidligt i bad.

Fire minutter senere satte Mikkel Jensen en hård tackling og denne gang var det Herlevs Peter Lauritzen, der ikke var enig med dommernes tavse fløjte. Lauritzen blev belønnet med fire minutter i straffeboksen, mens Mikkel Jensen kunne nøjes med to.

En friløber til Luis Blak i undertal, var sidste nævneværdige store chance i matchen, men Galbraith lukkede af. Til gengæld kom hængslerne til straffeboksen på yderligere arbejde.

Mads Eller fik en hård slashing af Alexander Lindqvist Hansen og jagtede derefter svenskeren. Fem minutter til begge spillere og svenskeren med yderligere 14 strafminutter i samme moment.

Unødvendigt mange bataljer i kampens sidste ti minutter i et opgør, hvor SønderjyskE helt fortjent sikrede sig alle tre point.

Hjemmeholdet gjorde mange ting rigtigt i aften, men overtalsspillet bør fortsat vække bekymring hos cheftræner Mario Simioni.

Brendan Harms spillede en stor kamp, men også to-måls skytten Salhany viste sig i lighed med Mikkel Jensen fint frem. Herlev havde en decimeret trup med til Vojens og mistede allerede efter tyve minutter finske Siekkinen, så det var hårde odds mod SønderjyskEs fire kæder.

Herlevs bedste var keeper Lukas Horak, der nærmest ene mand formåede at bevare lidt af spændingen i kampens første fyrre minutter.