Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Det er en af de store kampe i Vojens i aften, og mon ikke der dukker over 3000 mennesker op i Frøs Arena til kampen mellem SønderjyskE og Herning, hvor begge hold er med i "hundeslagsmålet" om en plads i Metal Final4.

Sønderjyderne kommer fra to meget stærke kampe efter trænerskiftet til Anders Førster. 7-3 over Odense på hjemmebane blev fulgt op af en sejr på 2-1 over Aalborg efter overtid. Selvtilliden er i den grad tilbage i Vojens, hvor tre point i de to hjemmekampe formentlig sikrer SønderjyskE en plads i Metal Final4.

- Vi er alle rykket tættere sammen som hold. Naturligvis vil jeg gerne bidrage med mål og assister, men for mig er det vigtigste at holdet vinder kampe og så må personlig succes komme i anden række, siger SønderjyskE-kaptajn Villiam Haag.

- Nu venter der en vild weekend med store muligheder. Vi ved Herning er et stærkt hold der virkeligt har fået gang i deres spil, så vi skal lige som i kampen imod Aalborg, spille med tålmodighed og spille så simpelt som muligt. Det vil være stort med en sejr over Herning både for moralen og stillingen i tabellen, tilføjer han.

- Det bliver også en stor opgave og lige nu er det altså bare en kamp af gangen – løfter vi i flok, så kan vi også gøre det. Når jeg siger “i flok”, så mener jeg både spillerne på holdet, samt dem omkring holdet og publikum, lyder det fra Villiam Haag til SønderjyskE's hjemmeside. 

Herning kan med en sejr definitivt spille sig ind i Metal Final4. Midtjyderne er øverst på formbaromeret og noget synes at have klikket hos Blue Fox i de seneste uger. 

Andris Dzerins har overtaget "C'et" på brystet i Morten Poulsens fravær. Letten scorede det afgørende mål - det første i sæsonen.

- Det er da et privilegie og en ære at blive gjort til anfører, men i bund og grund betyder det ikke det store for min rolle på isen. Jeg gør altid, hvad jeg kan for at være en leder og hjælpe holdet. Det er ikke nogen big deal for mig. Det er Morten, der er vores mand, og vi venter bare på at få ham tilbage, så han kan hjælpe holdet, konstaterer matchvinderen, siger Dzerins til Sportherning.dk.

Det forventer vi: En hård tæt fight, hvor hver eneste centimeter kommer til at være kostbar. Bredden på holdene bliver afgørende, når kampen skal afgøres.

Hold øje med: Naturligvis Villiam Haag, der har scoret fem gange i de seneste to kampe. Hos Herning bliver Mathias From en nøglespiller i forhold til at bryde en tæt kamp op.

Metalligaen.tv: Kasper Buch er på plads i Frøs Arena, hvor han guider dig igennem de 60 minutter i Vojens.  

Skader/karantæner: SønderjyskE har senest spillet uden Matt Spencer, Gabriel Desjardins og Jacob Schmidt-Svejstrup. Herning har i de seneste kampe spillet uden kaptajn Morten Poulsen. Han er formentlig stadig ude i aften.

Historikken: Vi skal helt tilbage til sæsonpremieren for at finde den første kamp mellem de to hold. Den endte i overtid, som Herning vandt. 4-3 blev resultatet.

Statistikken: Herning er suveræn etter for de seneste fem kampe med hele 14 point. SønderjyskE har i samme antal kampe samlet 9 point. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs FIRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Mads Iversen, Frederikshavn White Hawks