Kampstart 19:00 i Sydjysk Sparekasse Arena

SønderjyskE kom ned på jorden fredag aften i sidste runde i grundspillet, hvor en 2-0-føring blev annulleret og vekslet til et nederlag på 2-3 mod Herning. Det kostede andenpladsen. Var det et wake up call i tide eller begyndelsen på en dårlig periode?

Sønderjyderne vil naturligvis sige det første. 

Aftenens modstander, Rungsted Seier Capital, vil naturligvis håbe på mulighed nummer to og glæde sig over, at det er bevist, at SønderjyskE KAN besejres.

I den sidste afgørende kamp mellem SønderjyskE og Rungsted blev nordsjællænderne kørt fuldstændig over. Som bekendt blev det 7-0 til SønderjyskE i Metal Final4-finalen i en kamp, hvor Rungsted blev rystet fysisk og mentalt.

Men der er sket noget sidenhen i Rungsted. Ikke mindst på trænerposten, hvor det ser ud som om Åhlund og Olsson har fået sat skik på holdet og truppen. Det ser mindre svingende ud, hvad Rungsted præsterer og så har man altså fået Quinn Ryan ind på holdet. Han har været måske det bedste importkøb i Rungsted i denne sæson og har virkelig givet holdet et pust af vildskab og vilje her i slutningen af grundspillet. 

Der skal dog meget til for at vælte SønderjyskE's maskine. I 2024 har SønderjyskE været en maskine, som modstanderne ikke kunne stoppe. Alle spillere skulle være klar, og dermed altså også Anton Karlsson, William Pelletier og Patrick Galbraith. 

Med fuldt hold har SønderjyskE måske den mest homogene opstilling i Metal Ligaen netop nu.

- Det er korrekt at vi har spillet nogle gode kampe imod Rungsted i grundspillet, men de kampe er glemt for det er en hel anden turnering vi begynder på nu, siger træner Anders Førster. 

- Vi spillede en stærk første periode i tirsdags imod Herning, men vi blev også mindet om hvad der sker hvis ikke vi sætter 60 minutters ishockey sammen. Vi skal tilbage til det som vi har været dygtige til i det meste af sæsonen, nemlig det simple spil kombineret med stenhårdt arbejde i samtlige 60 minutter – kan vi holde os til vores egen gameplan, så kan vi slå samtlige hold i ligaen, lyder det fra Førster. 

Hold øje med: Mattias Petterson har været Metal Ligaens bedste målmand siden han ankom til Vojens for at spille Metal Final4. Kan han holde niveauet i en interessant svensk målmandsduel mod Oskar Östlund, der har stået nogle ret stærke kampe - specielt i 5-3-sejren over Herning? Brandvarmt svensk keepermøde!

Skader/karantæner: Spørgsmålstegn hos Rungsted i forhold til skader. Olsson og Åhlunds mandskab har været handicappet på det seneste med en del skader på nøglespillere. Hvor mange er klar? SønderjyskE skulle altså have samtlige folk klar. 

Statistikken: Plus/minus-statistikken i Metal Ligaen føres an af Morten Jensen (+31), mens Villiam Haag er bedst for SønderjyskE med +26. To nøglespillere, der kan blive afgørende i serien. 

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads i Sydjysk Sparekasse Arena, hvor han guider seerne gennem de 60 minutter. 

Historikken: Rungsted har haft det svært mod SønderjyskE. Kun en enkelt sejr i overtid. 15-3 i point alt i alt til SønderjyskE i de seks kampe i grundserien.

Det forventer vi: At Rungsted bliver sat under tungt pres i Vojens i aften. Desto længere Rungsted-mandskabet kan stå imod, desto større bliver troen på en overraskelse. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls KOMMENTATOR-TIP: BUCH er klar med kvartfinalebud