Kampstart 15:00 i Frøs Arena

SønderjyskE mod Rungsted er en gentagelse af den senest afviklede DM-finale tilbage i foråret 2019, hvor gæsterne som bekendt afgjorde sagerne med en 1-0-sejr i den fjerde og dengang afgørende kamp. 

Siden er der rendt meget vand i åen, coronaen er kommet og begge hold har et par nylige kampe at se tilbage på. For Rungsteds vedkommende et klart nederlag mod Aalborg, for SønderjyskE's vedkommende en dobbeltdyst mod Odense, hvor det blev til fem point af seks mulige.

Begge hold er gennemgående begyndt glimrende i sæsonen, og vi kan vel forvente en match mellem et fysisk hårdtarbejdende hold fra SønderjyskE mod teknikerne fra Rungsted. Det er også sådan hjemmeholdets sportschef Kim Lykkeskov vurderer det.

- Deres teknisk dygtige spillere skal ikke have for meget plads, som de jo netop får, hvis vi skal sidde med en mand i udvisningsboksen. I spillet fem mod fem skal vi sørge for at spille med høj fart og minimere deres plads og tid med pucken. Så har vi en god mulighed for at udbygge sejrsstimen, siger Lykkeskov til klubbens hjemmeside. 

Rungsted fik aldrig rigtig fat mod Aalborg senest og indkasserede tre hurtige mål, som nordsjællænderne aldrig kom sig over. Sådan en start skal undgås i eftermiddag. 

Hold øje med: Cameron Brown spillede en god kamp fredag i Odense. Han scorede et enkelt mål og havde bud på flere. Hurtig og svær at holde for backer, der ikke holder øje på sekundet. Hos Rungsted venter vi på den offensive eksplosion fra Tim Daly, der endnu kun har lavet en enkelt assist. 

Skader/karantæner: SønderjyskE spillede i Odense uden Mike Little og Anders Biel, mens Rungsted endnu ikke har haft Gustav Green i aktion i sæsonen. Målmand Nihlstorp også ude. 

Statistikken: SønderjyskE er lige en tand bedre end dagens modstander i både overtal og undertal. Kan gæsterne i dag vende den trend og sætte for eksempel svenskerne i sving i powerplay?

Historikken: Spændende serie mellem de to hold i sidste sæson, hvor de fire første indbyrdes kampe endte med udesejre. Siden vandt både SønderjyskE og Rungsted en hjemmekamp hver. 

Det forventer vi: Rungsted er lynende hurtige i omstillingerne, og den fælde skal SønderjyskE passe på at falde i. Bliver det sønderjydernes fysik eller Rungsted hurtige ageren, der får overtaget i eftermiddag? 


Optakt: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates SKARPE BILLEDER: Glimt fra målorgiet mellem Herlev og Rødovre