Den lange back er klar til endnu en sæson i det vestjyske

Oscar Schultze er klar til sin anden sæson i den gule Energy-trøje, efter han før sidste sæson skiftede fra Rungsted Seier Capital til Esbjerg Energy.

Det skriver vestjyderne i en pressemeddelelse. 

- Jeg tog til Esbjerg for at tilkæmpe mig spilletid og for at kunne udvikle mig. Men tingene skete ikke så hurtigt, som jeg havde forestillet mig. Så jeg talte med cheftræneren om det, og jeg kunne egentligt sagtens være endt et andet sted, da frustrationerne var størst, fortæller Oscar Schultze.

- Men Jason lyttede og gav brugbare råd, der ikke bare kunne hjælpe med spilletiden, men som også kunne udvikle mig. Jeg tog skridt i den rigtige rækkefølge og retning. Jeg fik chancerne igen, tilspillede mig mere og mere spilletid og gennemgik den udvikling, som jeg ønsker for at kunne bygge videre på min udvikling i den nye sæson.

Med sine 190 cm er den snart 22-årige Oscar Schultze en stor og fysisk stærk back. Indtil skiftet til Esbjerg Energy i sommeren 2021 har den talentfulde back repræsenteret Rungsted og Gentofte. Energy-backen har spillet fem sæsoner i Metal Ligaen, har spillet 223 kampe, scoret tre mål og er noteret for 22 point.

- Oscar fik sidste år ikke bare vist, at han vil. Han fik også bevist sine kvaliteter på isen. Vist viljen til at gøre det rigtige. Og jeg synes, at han fra at være en oplagt syvende back også fik vist, at han har kvaliteterne til at spille fast i en af de tre første kæder, pointerer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Han har en god størrelse for en back. Den gør det muligt at lægge et fysisk pres på modstanderne. Det er en kvalitet, som vi får brug for, fx i tacklingerne og foran målene. Det kombineret med viljen til at lytte og til at lære er vigtige egenskaber i det videre arbejdet med at udvikle ham. Han fik vist sit værd i slutningen af sæsonen.

Oscar Schultze har repræsenteret Danmark ved U18- og U20-slutrunder, har spillet seks kampe i Champions Hockey League og kan glæde sig over en enkelt ”guldhjelm” vundet med Rungsted Seier Capital.

- Jeg tror på spilletid i den kommende sæson. Det er en forudsætning for min videre udvikling som ishockeyspiller. Jason har udtrykt tillid til mig, og den tillid er en nødvendighed for mig, Samtidigt er jeg sammen med mange gode folk både på og udenfor isen.  Det giver mulighed for dialog og de rigtige inputs, slutter Oscar Schultze.


Herlev Eagles tager afsked med firkløver Her er Metal Liga-klubbernes træningskampe før sæsonen 2022/23