73 af 81 importlicenser er aktiveret

Der er transferdeadline 15. februar og ikke meget plads til at agere for Metal Liga-klubberne, der mere eller mindre har købt ind til "limit". Men der er dog enkelte spots tilbage - her får du en hurtig oversigt med et bud på, hvilke hold, der eventuelt henter nye folk ind. 

Herlev, Herning og SønderjyskE har allerede ni imports på plads. Der sker næppe skades-udskiftninger som det har været tilfældet med for eksempel Petter Hansson og Simo-Pekka Riikola hos Herning. Vi kan ikke umiddelbart finde "langtidsskadede emner" hos de tre klubber. 

Esbjerg Energy står med otte imports og har ikke lagt skjul på, at der kigges efter en sidste forstærkning, så esbjergenserne bliver "fuldtallige" på importsiden. Hvis Jeff King og Jannik Christensen bliver klar og Philip Larsen holder sig ved godt helbred, ligner det et forward-køb hos vestjyderne, hvis såfremt i fald den rette mand kan findes.

Rungsted Seier Capital står ligeledes med otte imports og nordsjællænderne lægger heller ikke skjul på, at man er på markedet og klar til at agere offensivt i den sidste del af sæsonen. Så den niende import er på vej, og pressemeddelelsen fra i går omkring den nye målmand antyder, at der også kan ske mere i Rungsted. Måske kan der være langtidsskadede spillere, der skal afskrives. Mon ikke det er "reboot" for Rungsted efter landsholdspausen?

Aalborg Pirates står med det seneste indkøb - Matt Salhany - på otte imports og en helt fænomenal skare af forwards. Uden tvivl ligaens stærkeste. På backlinjen ser det ikke helt så bredt ud, og et par skader kan blive kostbare. Så hvis Aalborg henter en ny mand, er det med sikkerhed en back. Spørgsmålet er naturligvis også, om Aalborg stoler på sin stærke danskerstamme, der er fundamentet på holdet, som Ronny Larsen tidligere har skitseret det kraftigt. 

Odense Bulldogs med otte imports og et homogent og veltilrettelagt mandskab. Fynboerne har store ambitioner og selv om man udadtil stiller sig tilfreds med at levere fremgang sæson efter sæson, så er der ingen tvivl om, at både Ole Nielsen og folket nede på isen drømmer at levere det helt store scoop i slutspillet. Skal man langt i playoffs, kræver det otte backer, der kan "spille med", og derfor vil det være overraskende, hvis ikke Odense henter den sidste mand ind i form af en back.  

Frederikshavn White Hawks gik for nylig af med Radek Cip og sportschef Kasper Kristensen indikerede, at der ikke ville blive hentet en direkte erstatning. Spørgsmålet er, hvorvidt Jesper Jensens skade koster sæsonen. Så kan det måske tvinge Frederikshavn til at hente en ekstra mand ind medmindre man tager det med ro og indser, at det bliver for vanskeligt at overvinde Herning eller Aalborg (det ligner en serie mod et af de to hold) i slutspillet, ekstra mand eller ej. 

Rødovre Mighty Bulls spiller i morgen mod Herlev og leder efter tre point og den absolut sidste chance for at fange en plads i slutspillet. Selv om Rødovre eventuelt skulle hente tre point mod rivalerne, er det dog svært at se Mighty Bulls lancere en slutspurt, der munder ud i en plads i slutspillet. Så medmindre der dumper en spændende spiller ned fra den anden side af Øresund, er der næppe nye folk på vej til Vestegnen. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles Transferdeadline falder 15. februar i denne sæson