Spørgsmålet er, om vi kommer til at se en af Metal Ligaens bedste solister igen i Danmark

Mattias Persson er en af de bedste og mest markante udenlandske spillere i Metal Ligaens historie.

Sammen med makkeren Marcus Olsson har Mattias Persson i den seneste håndfuld brilleret og hentet både mesterskaber og pokaltitler hjem til Nordsjælland.

Olsson med sit hårde arbejde som signatur, Persson med en teknisk magi, som han har leveret år efter år og på næsten "russisk" manér.

Men alderen tynger og kroppen er slidt hos både Olsson og Persson, der begge har kontraktudløb i denne sæson. Og selv om Mattias Persson sagde "man skal aldrig sige aldrig", da han blev spurgt om, hvorvidt han er færdig med at spille ishockey i Rungsted, lød han ikke alt for optimistisk i afslutningsinterviewet med Rungsted Seier Capital TV.

- Om jeg spiller hockey i næste sæson i Rungsted? Det er ikke noget, jeg vil svare definitivt på endnu. Nu vil jeg bare gerne hjem og vinde lidt tid, men lige nu ser det vel ikke ud til, at jeg kommer til at spille ishockey i Rungsted i næste sæson.

- Men man skal aldrig sige aldrig. Jeg vil bare ikke stå her og tage beslutningen nu, lød det fra Persson, der også betonede, at han skulle vende sin situation med familien.

Bliver kamp syv i Aalborg hans sidste, så ender Persson med 305 point i 297 kampe i grundspillet og slutspillet - samlet set - i Metal Ligaen. En meget fin statistik for den svenske angriber, der efterhånden er blevet 37 år. 

Om kvartfinalen mod Aalborg sagde han til Rungsted Seier Capital TV:

- Jeg havde en tro på, at vi skulle vinde den serie og derefter gå hele vejen. Vi har store chancer i kamp syv, men i stedet for, at vi kommer foran, får de scoret 2-1-målet og deres målmand kommer op med store redninger. Kamp to i serien var nøglen. Vi havde mange store chancer i den kamp, som vi ikke formår at udnytte. Men det var virkelig nogle kanonkampe at spille. Aalborg er et meget stærkt hold, lød det fra Persson. 


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Aalborg-Herlev VIDEO: PHILIP LARSEN OG MORTEN POULSEN efter Herning-Esbjerg