Hvem vinder DM-guld?

På tærsklen til en ny sæson stiller metalligaen.dk traditionen tro spørgsmålet til den mangeårige B.T.-journalist Peter Fredberg, som har fulgt ishockeyen siden 1970.

”Engang var der kun to eller tre klubber, der kunne komme ind i billedet. Nu er der dobbelt så mange, der har de økonomiske muskler til at kunne spille med om DM-guldet, så spørgsmålet er blevet sværere,” siger Peter Fredberg og fortsætter:

”Af de ni ligaklubber i dag er der formentlig seks, der undervejs i turneringen rammer spillerlønloftet på 5,5 mio. kr. Eller i hvert fald er meget tæt på. Konkurrencen i toppen er blevet markant større og tak for det. Det gør ligaen mere interessant og sjovere.

Spændende bliver det også, om landsholdets superpræstation og euforien i søndagens olympiske nervedrama i Oslo og sportens salt og peber, tilskuerne, vil løfte kampene i ligaen efter coronahelvedet.

I mine øjne skiller tre klubber sig ud på det sportslige niveau i et stærkt felt: De forsvarende mestre fra Rungsted Seier Capital, sølvvinderne Aalborg Pirates og sidste sæsons store skuffelse, Herning Blue Fox.

Rungsted Seier Capital ser stærkere ud i dag end sidste år inden sæsonstarten.

Spændende bliver det at sammenligne den nye målmand, finnen Ville Kolppanen, med ligaens bedste spiller i sidste sæson, Cristopher Nihlstorp.

Nordsjællænderne starter med seks imports, men er om nødvendig klar til at investere i to mere undervejs. Målet er naturligvis at følge sidste sæsons succes op.

Aalborg Pirates har samme stamme som sidste år. Tre af de fem importspillere er gengangere, mens den canadiske duo, backen Ian Edmondsson og forwarden Stephen Andersson, er nye.

Meget taler for, at piraterne går op på syv eller otte udlændinge. ”Dukker de rigtige folk op, slår vi til,” som sportschef Ronny Larsen siger.

Det mest spændende nye navn er Patrick Bjorkstrand, som ikke har spillet i den danske liga siden 2012, da han forlod Herning Blue Fox efter sit andet danske mesterskab. I de ni år, han har været væk, har han blandt andet spillet tre sæsoner i den kroatiske KHL-klub Medvescak Zagreb samt været i Finland i tre tempi og spillet et år i AHL. Fire VM-turneringer vejer også tungt.

Patrick Bjorkstrand skal spille i kæde med sin gamle holdkammerat fra Herning-tiden, Thomas Spelling. Han har ikke spillet siden 22. december 2020, hvor han fik en alvorlig hjernerystelse i en kamp i østrigske Villach, men er kommet stærkt tilbage og faldet godt til i den nordjyske trup.

Herning Blue Fox har haft en voldsom udskiftning på både spiller- og trænersiden siden fiaskoen i sidste sæson. Ingen tvivl om, at det er et sultent og topmotiveret hold.

Af sidste sæsons udenlandske spillere har man kun beholdt den svenske back Petter Hansson, som startede i november på en lejeaftale.

Herning Blue Fox har et helt nyt målmandsteam, og der er foreløbig kommet fem nye imports ind. Af trænerne er kun assistant coach Dan Jensen tilbage.

Alle fire træningskampe er vundet. To planlagte kampe i Norge røg i vasken.

Mit bud på rækkefølgen i sæsonen 2021/22 ser sådan ud:

  1. Aalborg Pirates
  2. Rungsted Seier Capital
  3. Herning Blue Fox
  4. Frederikshavn White Hawks
  5. SønderjyskE
  6. Esbjerg Energy
  7. Rødovre Mighty Bulls
  8. Odense Bulldogs
  9. Herlev Eagles

FØR SÆSONEN: Rungsted Seier Capital DOMMERNES FOKUSPUNKTER: Det skal du (også) holde øje med i 2021/22