Efter to sæsoner er den finske Herning-legende færdig som cheftræner for Blue Fox.

Det blev til to sæsoner med Petri Skriko i trænersædet hos Herning Blue Fox, der tidligere i dag meddelte, at klubben skal have ny cheftræner. Finnen forlader klubben efter en kombination af en dårlig sportslig sæson og en ny struktur hos midtjyderne i forhold til dengang, Skriko blev ansat.

Nu er Martin Struzinski kommet ind som sportschef, og det har givet en ny struktur i klubben, som har ændret forudsætningerne. 

Blue Fox skriver følgende i pressemeddelelsen.

Skuffelsen berører naturligvis alle i og omkring ishockeyen i Herning, og resultatet i sæsonen førte til fremrykningen af et allerede drøftet ønske, om en styrkelse af det sportslige setup i og omkring klubben.

En vigtig brik i den sammenhæng var beslutningen om en langsigtet sportslig satsning med ansættelsen af klubbens nye talent- og sportschef, som skal samle de fælles tråde, der forgrener sig gennem Herning Blue Fox og moderklubben Herning Ishockey Klub.

Det betyder naturligvis også, at der vil blive lagt en ny sportslig struktur for dagen, som også kommer til at berøre klubbernes trænerteams, herunder Blue Fox’ cheftræner, der således ikke længere vil komme til at sidde med det overordnede sportslige ansvar. Fremadrettet vil øget koordinering af talentudviklingsarbejdet og sikringen af kontinuitet, få en endnu mere central rolle i klubbens sportslige visioner.

Såvel ledelse som Petri Skriko erkender, at som et led i denne øvelse, hvor hele trænerstrukturen og det sportslige setup skal gentænkes, ser Petri ikke sig selv som en del af fremtiden for Blue Fox, og en logisk konsekvens heraf vil derfor være at give plads til en ny cheftræner i Blue Fox.

Parterne er således i fuld enighed, og gensidig anerkendelse af hinandens ønsker til fremtiden, blevet enige om at stoppe samarbejdet fra dags dato, og Petri ønsker alle det bedste i fremtiden.

Fra Herning Blue Fox skal der lyde en stor tak til cheftræner Petri Skriko, for alt hvad han har gjort for klubben både som træner og ikke mindst som spiller. Han står højt på listen over personer der har udviklet herningensisk og dansk ishockey til der hvor vi er i dag.

Petri slutter dermed sin trænergerning i Herning, og kan se tilbage på i alt fire sæsoner med tre finaler, en guldmedalje, to sølvmedaljer og slutteligt et exit i kvartfinalen. Alt i alt et rigtigt flot aftryk i klubben, som vi alle kan være rigtigt stolte af. Petri Skriko vil for altid stå tilbage som én af de største i klubbens historie, ja sandsynligvis også i dansk ishockeys historie.

Herning Blue Fox og ikke mindst klubbens nye talent- og sportschef skal nu trække i arbejdstøjet, og indstille kikkerten efter en ny cheftræner, som skal være med til at realisere de nye sportslige ambitioner og den langsigtede plan for udviklingen af klubben. Ambitionerne er fortsat høje hos Herning Blue Fox, der også til den og ikke mindst de mange kommende sæsoner forventer at være en del af den absolutte top i dansk ishockey.


VIDEO: Højdepunkter Aalborg-Frhavn Odense Bulldogs henter målmand på 193 centimeter