Stensikker 8-1-sejr sendte Herlev til tops i finalen i Odense

Lørdag eftermiddag bød også på den første historiske pokalfinale nogensinde hos kvinderne. To af de tre tophold fra Kvindeligaen, Herlev og Odense, tørnede sammen i VinMedKant Arena. Der var på forhånd lagt op til en jævnbyrdig affære, eftersom alle tre hidtidige kampe mellem de to hold var endt som etmåls-kampe.

De seneste to kampe endda med 1-0 til først Herlev og siden Odense. Men denne eftermiddag var der ikke den mindste tvivl om sejren. Herlev leverede en koncentreret indsats, kom hurtigt foran og så sig derefter aldrig tilbage.

Det endte med en kæmpesejr på 8-1 til Herlev, der dermed skrev historie som den første pokalvinder hos kvinderne.

Landsholdsforwarden Silke Lave Glud, der i mange år har været en ren målmaskine, stjal showet og blev kåret til årets pokalfighter. Hun scorede ikke færre end fem af Herlevs otte mål, men var vældig beskeden efter kampen, da hun udtalte sig til Kvindeligaens Facebookside.

- Det selvfølgelig dejligt med en titel som giver lidt ekstra på selvtillids-kontoen. Men jeg spiller i en kæde med fire pissedygtige spillere, hvilket er afgørende i sådan en turnering. Uden dem og resten af holdet ville jeg aldrig kunne have løftet trofæet som den første pokalvinder i kvindeligaen i dansk ishockey. Det her var en holdpræstation, lød det fra Silke Lave Glud.

- Vi kom godt fra start og fik et godt udgangspunkt. Vi var spændte men klar på en god kamp. Det var en vigtig kamp og vi spillede for første gang om et pokalmesterskab. Derfor var det en anden følelse end vi er vant til, men vi vidste at vi skulle ud og gøre, hvad vi plejer og overholde de aftaler, vi har lavet til træning, lød det fra Silke Lave Glud.

Det lykkedes og sejren giver formentlig Herlev en god omgang selvtillid inden de kommende afgørende kampe i grundserien i Kvindeligaen og det efterfølgende kvalspil til DM-finalen.


Galbraith: Næsten ikke til at beskrive hvor meget det betyder Esbjerg-træner: Vi skal kigge på os selv først