Allround-angriberen er klar til yderligere to sæsoner i barndomsklubben

Esbjerg Energy fortsætter samarbejdet med den 29-årige forward Rasmus Bjerrum, der før sidste sæson vendte hjem til fødebyen med stor succes efter ni sæsoner i andre klubber.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse, hvor Bjerrum præsenteres således: 

- Da Rasmus sidste sommer vendte tilbage til Esbjerg, spillede han en rigtig god sæson. Han er en dygtig men også begavet spiller, der formår at gøre spillet enkelt. Han er en spiller, som jeg og holdet kan stole på, og han arbejder hårdt, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Rasmus Bjerrum kan benyttes som både højre- og venstrewing. Han scorede ti mål og blev i alt noteret for 36 point i 46 grundspilskampe.

- Kæden med David Madsen, Christian Wejse og Rasmus Bjerrum fungerede rigtigt godt sidste år, og det var en formation, som jeg trygt kunne vende tilbage til, når jeg havde afprøvet noget andet. Ikke mindst i slutspillet, hvor det er allersværest, markerede de sig flot, fortsætter Energy-coachen.

Den 179 cm høje wing repræsenterede Glasgow Clan i den britiske EIHL-liga, før han sidste år vendte hjem til Esbjerg. Her blev det til 110 kampe 36 mål og i alt 84 point i de to sæsoner.

- Rasmus Bjerrum åbnede sæsonen flot, men da modgangen ramte ham og han kæmpede med at score, fik han vist sin sande karakter. Han fortsatte med at arbejde hårdt, træffe de gode valg og gjorde alt det rigtige, der gør holdkammeraterne gode, understreger Jason Jaspers.

Tidligere har Rasmus Bjerrum spillet for Odense Bulldogs og Frederikshavn White Hawks i den bedste danske liga.

- Det er altid en fordel for en spiller at have oplevet livet i andre klubber. At have mødt andre trænere og forskellige spillestile. Det giver gode erfaringer, som han selv kan benytte og videregive til yngre spillere i truppen.

- Men jeg ser stadig et udviklingspotentiale i ham, selv om han på et tidspunkt runder de 30. Jeg spillede selv, til jeg var i sidste halvdel af 30’erne, så der er god tid til, at Rasmus kan tilføre nye kvaliteter til sit spil. Der ser jeg frem til, slutter Jason Jaspers.

Rasmus Bjerrum har spillet 10 sæsoner i den bedste danske række. Han har spillet 437 kampe, har scoret 74 mål og er i alt noteret for 190 point. Rasmus Bjerrum har også repræsenteret det danske U18- og U20-landshold til slutrunder.


HER KAN DU SE LANDSKAMPEN mellem Danmark og Norge torsdag Herning-sportschef: Det er op til Daniel K. Nielsen selv