Metalligaen.dk-redaktør Michael Søvsø giver her sit bud på udfaldet i weekendens Metal Final4-turnering

Det bliver tæt. Ultratæt. Som altid til Metal Final4, hvor det hører til sjældenhederne, at kampene er afgjort før absolut sidste sekund. 
Semifinalen mellem Herning og SønderjyskE ser fuldstændig åben ud. Herning har fået Morten Poulsen og Mathias Bau Hansen fløjet ind fra Beijing, og spørgsmålet er selvfølgelig, hvor friske de er i krop og sjæl. Men det giver ekstra bredde til midtjyderne uanset.
Lad os give SønderjyskE 51 procents vinderchance i semifinalen, for Mario Simioni har en evne - som det også var tilfældet sidste år - til at få sine spillere til at yde det maksimale i sådanne cup-weekender.
Hvis det klikker for SønderjyskE og der er tempo i skøjterne hos alle fire kæder, kan en lidt større bredde (Bau og Poulsen må være trætte), give de lyseblå et lille overtag. Men det kan sagtens ende i forlænget spilletid. Spændende om hjemvendte Galbraith står i buret for SønderjyskE-
Aalborg Pirates er min favorit til at vinde det hele - også selv om weekendens hjemmehold tabte til Rødovre tirsdag aften. Aalborg står med et komplet mandskab over hele linjen og især offensiven er yderst skræmmende med fire stærke kæder med Patrick Bjorkstrand som den helt store motor. Jeg tror, Aalborg vinder over et corona-præget Frederikshavn-hold i semifinalen fredag aften - og vil være favorit mod både Herning og SønderjyskE i en eventuel finale.
Da Aalborg senest vandt 3-2 i Vojens, sad nordjyderne totalt på store dele af kampen. 
Netop Frederikshavn måtte aflyse tirsdagens kamp mod Rungsted på grund af Corona og derefter lukke træningen ned et par dage. Den halvdårlige forberedelse kommer til at koste - også selv om Mads Larsen og Jesper Jensen kommer ind fra OL, ligesom Johan Lundgren blev ansat i en fart.
Det bliver svært for White Hawks, der går ind til semifinalen som underdogs grundet omstændighederne. 

Til gengæld har nordjyderne et par målmænd, der kan hive en storkamp ud af handsken, ligesom den gamle floskel om, at lokalopgørene har sit eget liv også stadig er gældende. 
Men jeg tror, frederikshavnerne står som de skuffede i aften. 

OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE Ishockey De små "bounces" bliver afgørende mellem Herning og SønderjyskE