Indrømmet. Det ser hårdt ud for de fire fra grundseriens nederste halvdel, som har tabt de første to kampe i DM-kvartfinalerne.

Men fat mod, Rødovre Mighty Bulls (8), Herlev Eagles (7), Frederikshavn White Hawks (6) og Herning Blue Fox (5). Intet er umuligt. Langtfra endda.

Rødovre Mighty Bulls er et eksempel på underdoggen, der slog favoritten.

Vi er 20 år tilbage. Sæsonen 2000/2001. Semifinalen mellem Rødovre og Rungsted. Stillingen var 2-0 i kampe til Rungsted (nøjagtig som i dag). Da der dengang blev spillet bedst-af-fem, stod nordsjællænderne med tre matchbolde.

Rungsted med navne som Leonid Truhno, Roger og Stefan Elvenes, Dale Jago og Søren og Mads True var startet serien overbevisende. Men det var Rødovre, der tog det sidste stik.

Først reducerede tyrene til 1-2 i serien med en sejr på 4-2, så udlignede de med 3-1, og i den femte og afgørende kamp var den historiske triumf en kendsgerning med en 5-4-sejr efter fem minutters sudden victory og straffeslag. Hvilket drama. Mange husker det garanteret endnu.

Hvor mange hundrede tilskuere, der var lukket ind i det forjættede land ud over de små 2.000, brandmyndighederne tillader i Hørsholm Skøjtehal, må guderne vide, skrev jeg i B.T.

Rødovre-supporterne på den billige langside eksploderede i jubel, da finalepladsen var hjemme. Et kvarter efter dramaet skreg de stadig på deres helte, som for tredje gang måtte på isen for at lade sig hylde.

To spillere var i fokus. Matchvinderen Michael Thomsen og den finske supermålmand, Kimmo Kytölaakso, som hele Rødovre var på fornavn med i disse dage (efternavnet voldte stadig problemer).

Rungsted og Rødovre havde hver scoret på ét af deres første tre straffeslag ved henholdsvis Dennis Olsson og Mikael Wiklander. I fjerde runde reddede Kimmo (vi nøjes med fornavnet) skuddet fra Stefan Elvenes, og da Michael Thomsen udspillede Henrik Bjerring, havde Rungsted for alvor kniven for struben.

Det finske målmandsfantom reddede forsøget fra Dale Jago og gav opskriften på sin succes i én-mod-én situationerne:

”Det er et spørgsmål om at have is i maven. Om koncentration – og held. Der er ikke den store forskel på straffeslag og en breakaway. Det handler om at lade modstanderen gøre det første træk. Når man har set, hvad han gør, reagerer man. Går du for tidligt, er du solgt.”

Michael Thomsen: ”Det er en kamp, jeg aldrig glemmer. Selvfølgelig var jeg lidt nervøs, men jeg havde god kontrol over pucken i mit løb mod målet. Jeg ventede, til Bjerring var gået ned i knæ og satte den ind i stoksiden.”

Kommentaren fra Rungsted-kaptajnen Søren True: ”Det er sjældent, man oplever et nederlag, der gør så ondt.”

I den anden kamp i finalen mod Herning Blue Fox vandt Rødovre også på straffeslag, igen med Wiklander og Thomsen som målscorere. Men Herning, der havde været bedst gennem hele turneringen, vandt guldet med 3-1 i kampe.

Det var den danske ligas mest scorende spiller gennem tiderne, Todd Bjorkstrands syvende DM-titel i sin 13. sæson i det midtjyske. Men også det 16-årige stjerneskud Frans Nielsen, slutspillets mest scorende dansker, stod skarpt i billedet.

Det var Frans’ første DM-guld. Endda i første forsøg. Spændende om han vinder flere, når det nordamerikanske eventyr engang er slut. Går alt vel, runder han en historisk milepæl, 1.000 NHL-kampe, næste sæson.

2001 er seneste gang, Rødovre Mighty Bulls stod i DM-finalen. To år tidligere havde de vundet deres sjette titel.


VIDEO: Højdepunkter fra Esbjerg-Frederikshavn STREAM: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls