”Vi var så forskellige.” Sådan lyder det fra Danmarks Ishockey Unions tidligere formand, 87-årige Ejvind Olesen (formand 1986-2001). I mere end ti år kørte han parløb med sin næstformand og kasserer, Asger Juul, som døde forleden på Rigshospitalet af nyrecancer i en alder af 75 år.

Journalist Peter Fredberg skriver om DIUs tidligere næstformand og kasserer Asger Juul, som er død, 75 år

 

”Vi var så forskellige.”

Sådan lyder det fra Danmarks Ishockey Unions tidligere formand, 87-årige Ejvind Olesen (formand 1986-2001).

I mere end ti år kørte han parløb med sin næstformand og kasserer, Asger Juul, som døde forleden på Rigshospitalet af nyrecancer i en alder af 75 år.

”Jeg plejede at sige, at Asger er den eneste overlæge, jeg har mødt, som har forstand på penge og økonomi. Han svarede omgående tilbage: ”Da Ejvind var dreng, gik han i en lille landsbyskole i Vestjylland hver anden dag. Og de dage, han ikke gik i skole, havde de regning. Så stod det 1-1,” mindes Ejvind Olesen.

Da Ejvind Olesen overtalte Asger Juul til at blive næstformand og kasserer i DIU, var det ikke af prestigemæssige grunde, at overlægen fra Esbjerg sagde ja.

Dengang var landsholdet den bløde mellemvare. Der var ingen sponsorer, økonomien var dårlig, og TV kom kun sjældent på besøg.

”Asger fik organisationen på plads, ansatte Bent Nielsen på fuldtid på kontoret og var med til at udbygge samarbejdet med Team Danmark. Han fik også ansat kvalificerede landstrænere og ungdomsinstruktører. Mange af dem var frivillige, for penge var der ikke mange af,” siger Ejvind Olesen.

”Jeg påtog mig det svære sponsorarbejde, det udadvendte og det internationale. Det skal ikke være nogen hemmelighed, da resultaterne ikke var fremragende, at det hjalp på seriøsiteten med en overlæge fra Esbjerg og en redaktør fra Berlingske i bestyrelsen.”

Ejvind Olesen mindes også den dramatiske periode, hvor han var udsat på et idrætspolitisk stormløb. Som i øvrigt viste sig at være ubegrundet.

”Asgers loyalitet var udtalt. Han tog over øjeblikkeligt og skærmede af, da nogle truede mig på livet,” siger eks-formanden.

”Derefter gik det fremad. Bestyrelsen blev udvidet med flere kendte navne både i og uden for idrætten, og store firmaer kom med som sponsorer.”

Ejvind Olesen var sidste gang sammen med Asger Juul ved VM-åbningen i Royal Arena i 2018.

”At vi i de senere år skulle opleve danske sejre over Sverige og Canada, havde vi ikke i vores vildeste fantasi drømt om. For os var det løn nok for mange års bestyrelsesarbejde med både sure og muntre minder,” siger Ejvind Olesen.

Asger Juul bisættes fra Kastelskirken i København 2. august kl. 13.


Svensk forward skifter til Odense Bulldogs Metalligaen.dk er gået på sommerpause