Trods nederlaget mod Frederikshavn er Mighty Bulls klar til sæsonens afgørende fase

Der var på forhånd lagt op til en spændende aften i Metal Ligaen i aftes, hvor mange ting kunne falde på plads. Noget faldt på plads, andet gjorde. 

Men det er nu sikkert og vist, at Rødovre Mighty Bulls er den ottende og sidste deltager i slutspillet - på trods af nederlaget mod Frederikshavn, der vendte og vandt gårsdagens kamp i Rødovre Centrum Arena. 

Med to kampe tilbage, seks points forspring og et bedre indbyrdes regnskab, er Mighty Bulls ikke til at hente for Odense Bulldogs, der eller har haft gang i en massiv slutspurt på det seneste. 

Dermed bliver kampen i morgen mellem netop Odense eller Rødovre heller ikke andet end et prestigeopgør - og Dale Mitchells sidste hjemmekamp for fynboerne.

Vi kigger op i toppen, hvor Rungsted tog et vigtigt skridt mod førstepladsen og en kvartfinaleserie mod netop Rødovre ved at vinde i Herlev. Rungsted er 4,5 point foran Aalborg i toppen og skal altså blot indtjene yderligere to point i to kampe mod SønderjyskE for at vinde grundspillet.

Til gengæld er kampen om andenpladsen mellem Aalborg (93 point) og Esbjerg (91 point) fuldstændig åben. Esbjerg er nemlig bedst indbyrdes og skal bare slutte á point med Aalborg for at passere nordjyderne i tabellen. 

Det samme gælder kampen om fjerdepladsen. Den sidder SønderjyskE nu på efter fredagens kampe. 

SønderjyskE har 72 point, slås med Herning (71,5) og Frederikshavn (68,5) om fjerdepladsen. 

Herning har kun en enkelt kamp tilbage, de to øvrige hold to kampe.

Herning kan vinde fjerdepladsen ved at overhale SønderjyskE, men kan også droppe en placering hvis det bliver til nederlag i den sidste kamp mod Frederikshavn, der er bedre indbyrdes end midtjyderne. 

SønderjyskE kan med tre point i to kampe udviske al tvivl om fjerdepladsen i de to kampe mod Rungsted, men kan omvendt med to nederlag også risikere at ryge ned på sjettepladsen, hvis for eksempel Frederikshavn vinder 3-0 i point over Esbjerg, men taber i forlængelse til Herning. Det vil give Herning 73,5 point, Frederikshavn 72,5 og SønderjyskE 72 point.

Vi kan dermed ret beset INTET sige om, hvem der mødes i de kommende kvartfinaler endnu, bortset fra at det ligner et Rungsted-Rødovre-opgør og at Herlev som nummer syv står til at møde enten Esbjerg eller Aalborg. 

Vi har to spændende spillerunder foran os i morgen og på tirsdag. 


VIDEO: Højdepunkterne fra Rødovre-Frhavn BILLEDER: SKARPE SKUD fra Esbjerg-Herning