Højdramatik på en skøn hockeyaften i Rødovre

Rødovre Mighty Bulls – Frederikshavn White Hawks 4-2 (0-0,1-1,3-1)

Det blev et fortættet drama, da Rødovre her til aften sikrede sig den sidste slutspilsplads i Metal Ligaen. Efter to års fravær og sure niendepladser er traditionsklubben tilbage i slutspillet og det resultat skabte  en eufori som ikke set længe i Holger Danske Arena. Det var ganske enkelt som "i gamle dage" i Rødovre.

Med det samme skal det nævnes, at begge hold havde kæmpestor ære af kampen, som lignede en ægte slutspilskamp. Herlig måde at afslutte grundspillet på. Også de to målmænd, Rørth og Galansky, leverede varen i aften.

Høgene går på tidlig sommerferie, og må erkende at 2023/2024 sæsonen var et lavpunkt. Det er 28 år siden klubben sidst mistede slutspillet, og en aften som i aften er meget tung at komme igennem som fan af White Hawks.

Høgene startede rigtig godt, der var optræk til chancer, men der kom ingen scoringer i en medrivende første periode, hvor Frederikshavn var marginalt bedst. Begge hold havde muligheder for at bringe sig foran, men skøjtede til pause uden scoringer.

Gæsterne kom også bedst ud til anden periode, og der blev lagt et godt tryk ned mod William Rørth-målet, og der var flere gange optræk til en scoring. Den kom efter otte minutter, da Robin Johansson erobrede pucken bag mål, hvor han fandt Mikkel Bertelsen i slottet, der hamrede pucken ind bag en sagesløs Rødovre-keeper.

Det bølgede herefter frem og tilbage, med chancer i begge ender. Det var en rigtig nervekamp, hvor man ikke ville lave den afgørende fejl. Hjemmeholdet udlignede til 1-1 med godt fem minutter tilbage af anden periode, da Marcus Almquist scorede for Rødovre. Almquist tog et par træk ind i offensiv zone og flåede pucken op bag Galansky. Sikke et mål af den unge Rødovre-angriber.

Kort efter udligningen havde Rødovre et skud på stolpen, og Gorm Topholt var kort efter tæt på for vendelboerne, der i de sidste par minutter af anden periode lige skulle overleve kampens første undertalssituation, hvilket de gjorde ganske fornuftigt.

Rødovre kom bedst ud til tredje periode, og på seks minutter havde de gjort 1-1 til 3-1. En eksplosion i hjemmepublikummet, der nu så slutspillet komme meget tæt på. Sebastian Bergholt var på lur inde foran mål til 2-1, og kampens første dramatiske højdepunkt kom ved 3-1-scoringen.

Christopher Rübenach slap fri og afsluttede på Galansky. Pucken var umulig at se, dommerne fløjtede for mål. Da pucken dukkede op igen lå den foran stregen, og Mikkel Binou Jensen skyndte sig at slå pucken i mål. Men på det tidspunkt var der fløjtet af, og efter videogennemsyn vurderede dommerne, at Rübenach havde pucken bag stregen i første omgang.

Kæmpe jubel hos Rødovre-tilhængerne.

Frederikshavn forsøgte sig at komme tilbage i kampen, og det lykkedes også at reducere med fire minutter igen, da Emil Aronsson reducerede i overtal. Afslutningen blev nervepirrende for alle parter. Frederikshavn spillede seks mod fire og pressede stenhårdt på. Rørth holdt stand i flere vilde situationer, og 15 sekunder før tid gjorde Sami Moilanen det til slutresultatet 4-2 i tomt bur.

Herlig hockeykamp i herlig kulisse, hvor mange Frederikshavn-fansene også var med til at skabe en formidabel kulisse i kampen for at redde heltene fra tidlig sommerferie. Det lykkedes ikke. Rødovre rejser til Aalborg og den første kvartfinale på fredag.

Odense sled sig til fjerdepladsen, Herlev gav intet væk og vandt i overtid Rævene vendte og vandt slaget om andenpladsen