Bundholdet tog sine første "jyske point" i denne sæson

De forsvarende mestre fra Aalborg Pirates tog i dag imod Metal Ligaens bundhold fra Rødovre Mighty Bulls, men på trods af forskellen imellem de to hold i stillingen, var det ikke til at se i første periode. Gæsterne vandt de fleste dueller, og arbejdede langt hårde end de nordjyske værter, der trods en dominans af puckbesiddelse, aldrig rigtig fik fat i kampen.

Generelt var det en chancefattig periode, hvor der var langt mellem de store tilbud i kampen. Den første tilfaldt Jeppe Jul Korsgaard efter godt fire minutter, efter en flot soloaktion gav ham en friløber. Her forsøgte han at udplacere William Rørth med en wraparound, men afslutningen røg lige nøjagtigt igennem målfeltet.

Aktionen trak en udvisning, og i powerplayet havde Aalborg enkelte chancer, men Rødovre fik fightet sig igennem undertalssituationen, og slog efterfølgende kontra. En kamp ved banden blev vundet af gæsterne, hvilket skabte stor ubalance i den nordjyske defensiv. Det udnyttede Jaeden Martin, som modtog pucken i slottet, og resolutte sendte Martin pucken forbi Thomas Lillie i Aalborgs mål til en 1-0 føring til gæsterne.

Aalborg forsøgte at komme sig ovenpå forskrækkelsen, men trods en overvægt af spillet havde de svært ved at skabe de helt åbne chancer imod de hårdt kæmpende gæster.

Det nordjyske tophold kom anderledes energisk ud til anden periode og efter blot 49 sekunder havde de bragt balance i regnskabet. En puck bag mål blev sendt ind foran af Kabanov, og det lignede umiddelbart, at William Rørth kom først på pucken, men for næsen af ham snuppede Victor Rollin Carlson pucken og sendte pucken nemt ind i det tomme mål.

Trods den stærke start på perioden, blev anden periode dog en lidt meget rodet og uskøn affære. Der var et hav af fejl, og ingen af holdene formåede at skabe de helt store chancer i de næste ti minutter. Med ni minutter igen af perioden, fik Aalborg et powerplay, hvor de kom ind i Rødovres zone med fart. Julian Jakobsen lagde en millimeter præcis tværaflevering til Trevor Gooth, som hamrede pucken ind i nettet til en 2-1 føring til de nordjyske værter.

Scoringen åbnede lidt op for kampen, og Rødovre var tæt på at udligne blot to minutter senere, da Thomas Lillie lavede en stor redning på Jaeden Martin. Martin fik et helt frit skud på mål, efter et pucktab foran eget mål, men måtte set sit skud blive grebet ud af Aalborgs målvogter. Kort efter var Ian Edmondson tæt på at gøre det til 3-1, men måtte ligeledes se sin afslutning grebet ud af William Rørth.

Bedst som det lignede begge hold var på vej til pause, slog gæsterne til. Aalborgs spillere lignede nogle som var på vej til pause, da Måns Hansson brød igennem defensiven, og kom igennem mod Lillie. Desperat forsøgte Gooth at forhindre en afslutning, og selvom det lykkedes, endte pucken hos Johan Lundgren, som i tomt mål scorede til 2-2. En udligning blot ti sekunder før afslutningen på anden periode.

Tredje periode blev endnu en låst og chancefattig periode, hvor det faktiskk var gæsterne der satte sig på kampen. Det var tydeligt at Rødovre kunne fornemme chancen for at tage point med til vestegnen fra Aalborg, og det betød at de gav sig hårdt i alle nærkampe.

Selv i undertal var gæsterne tæt på, da Thomas Spelling efter fine chancer til Trevor Gooth og Julian Jakobsen smed pucken væk og gav en friløber til Lukus Bach Nielsen, som Lillie dog fik reddet. Kort efter fik Aalborg deres bedste chance i perioden, da Anders Koch sendte Mikkel Højbjerg alene igennem, men William Rørth lavede en god og lidt heldig redning i flere omgange.

Med syv minutter igen burde gæsterne helt fortjent have bragt sig foran, da endnu en fejl af Aalborg gav en kontra chance og en to mod en situation, hvor Johan Lundgren fik spillet Jonathan Brinkman helt fri. Desværre for gæsterne missede Brinkman pucken, og fik aldrig sendt en afslutning af sted mod et ellers tomt mål.

Den fortjente føring kom dog til gæsterne, da Mads Eller i et powerplay bragte gæsterne på sejreskurs. Efter et godt opsat powerplay, hvor Rødovre i flere omgange var tæt på inde foran Lillie, fik Mads Eller staven på et skud fra Gustaf Berling. Afretningen snød Aalborgs målmand og med fire minutter igen var den helt store overraskelsen pludselig meget tæt på.

Aalborg forsøgte at sætte et sidst pres op, men formåede aldrig rigtigt at komme til den afgørende chance, og dermed kunne gæsterne højst overraskende tage fra Aalborg med alle tre point. Med sejren formår gæsterne at holde fast i både Herlev og Frederikshavn i kampen om at komme med i playoff og måske bliver der alligevel spænding om den sidste plads i slutspillet.


VIDEO: MAGNUS POVLSEN efter Aalborg-Rødovre HOCKEY-JUL: DIU's merchandise-shop er åbnet NU