Hjemmeholdet vandt fortjent i en intens kamp i Holger Danske Arena

Rødovre Mighty Bulls – Frederikshavn White Hawks 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

Et hav af supportere - i alt 1675 - havde fundet vej til Holger Danske Arena denne regnfulde januardag.

De to duellanter danner agterlanterne i den nuværende stilling, men de leverede en seværdig kamp med mange gode sekvenser, og en fortjent hjemmesejr, der blev skabt gennem en solid og inspirerende indsats, hvor især to tyre gjorde sig bemærket. Marcus Kjær Almquist med to scoringer og William Rørth, der diskede op med flere store redninger.

To udvisninger til gæsterne allerede inden de to første minutter spillet betød fem mod tre og skydetelt mod Tadeas Galansky, der tog sig af alle forsøg i sekvensen. I den anden kasse var der genvalg til William Rørth, der efter gæsterne igen blev fuldtallige og blev spillet varm. I det hele taget en lovende start på kampen.

Bedst som man troede keeperne var uovervindelige, smed Rødovres unge stjerne Marcus Kjær Almquist pucken helt op i krydset og dermed hjemmeholdet i front. Fortjent føring til hjemmeholdet, der spillede hurtigt og frisk frem ad banen.

Et pucktab af gæsterne egen zone godt halvvejs førte til en friløber for Niclas Krarup, som blev stoppet med ulovlige midler og nyt overtal til Rødovre, der dog ikke fik udnyttet muligheden.

Frederikshavn fik også et overtalsspil uden effekt, godt fem minutter inden første pause, inde vi tog hul på endnu en fem mod tre i hjemmeholdets favør. Denne gang var der bid ved Frank Gymer, der fra kort afstand ikke levnede Galansky muligheden for at redde.

Således gik holdene til pause med en fortjent 2-0-føring til hjemmeholdet der viste stor offervilje, højt tempo og et spillehumør gæsterne ikke kunne matche.

Anden periode startede næste på samme måde som første periode. En dårlig beslutning fra gæsterne bragte et nyt overtal til hjemmeholdet, der lige manglede de afgørende marginaler for endnu en scoring.

Der var fart på spillet i denne fase af kampen uden der blev pillet ved scoreboardet, men intensiteten og chancerne var der masser af. Stor ros til begge mandskaber for at give alt. Med ni sekunder tilbage trak hjemmeholdet en udvisning, og gæsterne skulle således starte den tredje periode med et powerplay.

Tredje periode startede med afvikling af den udvisning til tyrene fra anden periode. Gæsterne fik ikke prikket hul på Rørth, men bevarende initiativet. Rødovre blokkede og kæmpede det bedste de kunne, inden de igen kunne bringe spillet frem ad banen.

Frederikshavn kom på tavlen efter otte minutters tid da en ellers ufarlig puck endte i mål. Målet blev krediteret Emil Marcussen.

Glæden varede dog kun et minuts tid, før Rødovre igen var oppe med to. Det var sekstenårige William Bundgaard, der styrede pucken i mål efter en længere pres i gæsternes zone.

Mod slutningen af perioden steg intensiteten mellem spillerne, gæsterne med timeout og uden keeper det sidste minut hvilket betød at Marcus Kjær Almquist kunne øge hjemmeholdets føring.

Dermed 4-1 til Rødovre og en yderst vigtig sejr i grundspillets kamp om ottendepladsen, hvor aftenens hjemmehold nu er tre point foran aftenens gæster.

Aalborg sejrede sikkert i Jens Nielsens trænercomeback i det nordjyske Kløgtige SønderjyskE sejrede 5-1 over modløse Herning