Gæsterne førte 4-0 efter 16 minutter, men endte med at vinde 6-5 efter overtid i en vild kamp i Frøs Arena

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 5-6 (2-4,2-0,1-1) 0-1

To stærkt decimerede hold tørnede sammen i Vojens tirsdag aften.

Hos værterne gav det store mandefald anledning til et opsigtsvækkende comeback.

Rene Holm betrådte isen og blev sunget i gang af den sønderjyske langside.

Også på måltavlen var der comeback, da SønderjyskE formåede at slå tilbage efter en koldstart, men hvor Crawfords hammer i overtiden sendte sejren over bæltet efter en match hvor pointdelingen efter tres minutter var ganske fortjent.

Gæsterne kom ud med energi fra periodens start. Mens værterne slet ikke kom ud.

Bare tolv sekunder var der spillet, og så havde Mads Eller sendt Mighty Bulls i front.

Et SønderjyskE hold med tre nederlag i træk på kontoen virkede fuldkommen modløse og uden den nødvendige indstilling.

Og som en naturlig konsekvens heraf, spadserede gæsterne sig legende let til en 3-0 føring i løbet af blot ti minutter.

Der var meget tavst i Frøs Arena og der hørtes også de første mishagsytringer.

Mario Simioni tog time out, men lige lidt hjalp det.

For minsandten om ikke Rødovre slog til igen. Og denne gang tilmed mens SønderjyskE var i powerplay.

Et ufarligt skud fra Steffen Klarskov sejlede ind bag Henriksen, der ikke viste samme solide indsats i aften som tidligere i sæsonen. 0-4 på tavlen og Frøs Arena var nærmest i chok.

Sønderjyderne slog dog tilbage minuttet senere.

Om det var sønderjysk desperation eller sjællandsk tilbagelænethed vides ikke, men mål gav det, da Mads Lund efter et par returer sendte pucken i nettet.

Og med et halvt minut igen, slog hjemmeholdet atter til.

En flot pasning fra Sharp, satte Mike Little op til skud og amerikaneren hamrede den i kassen.

Et lille comeback af sønderjyderne, der med 1,5 sekund på klokken tilmed var millimeter fra endnu en reducering, da Phil Lanes styring akkurat passerede uden om venstre stolpe. 2-4 efter en på alle måder bemærkelsesværdig første periode.

Fra anden periodes start var det tydeligt, at de to scoringer havde givet hjemmeholdet et løft.

Tidligt fik Josh MacDonald trukket sig fri til en chance, men marginalerne manglede.

Det gjorde de imidlertid også hos gæsterne, da først Kasper Jensen og siden Morten Andreasen på returen var tæt på udeholdets femte scoring denne aften.

MacGregor Sharp fik en fin mulighed tæt under mål og kort efter var der gevinst.

Steffen Frank var manden med sidste stav på pucken.

Endnu et powerplay til hjemmeholdet efter godt seks minutter. Og det udnyttede sønderjyderne.

Mads Lund skød på mål og Martin Eskildsen fik sendt returen ind til 4-4.

SønderjyskE kørte på. Først var MacDonald tæt på og da Christian Silfver havde sneget sig med frem, måtte den lille finne for anden match i træk se sit slagskud prelle af mod rammen.

Hos gæsterne kombinerede Olsen og Zorko sig til et par muligheder, men hjemmeholdet fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Sønderjydene havde momentum, men det spillede de sig selv af hænde, da Martin Eskildsen med fire sekunder tilbage af perioden røg i bad.

Jonas Sass slog en befrier fra egen zone og undertegnede fulgte pucken og så derfor ikke situationen, der førte til udvisning. Men Eskildsen røg ud i fem minutter for charging, mens Jonas Sass kørte i omklædningen for at sunde sig.

Pause i Frøs Arena, hvor hjemmepublikummet kunne se frem til en svær start på tredje periode, nede med en mand i de første fem minutter. 4-4.

Mighty Bulls fik hurtigt stillet op i power play.

Sønderjyderne fik clearet et par gange, men så slog udeholdet til.

Steffen Klarskov gjorde sig selv til dobbelt målscorer, da han hamrede pucken ind til fornyet føring til gæsterne.

Kampen levede videre og kort efter måtte Mads Eller en tur i boksen.

Traditionen tro, når Tyrene møder sønderjyderne, gjorde Mads Eller en dyd ud af at lave små unoder, når dommerne kiggede den anden vej.

Mads Lund var tæt på at kvittere, men O’Connor fik pareret.

I stedet røg Rene Holm i straffeboksen for en kneeing på Mads Eller, der kørte forpint ud i spillerboksen for to sekunder senere smilende at køre på isen for at deltage i overtalsspillet.

Det powerplay udnyttede gæsterne dog ikke til at lukke kampen.

I stedet slog sønderjyderne til ganske kort efter.

Inde foran mål styrede Phil Lane gummiskiven i op i nettaget og atter var kampen helt lige.

Frederik Bjerrum røg til afkøling, men Keskitalo røg samme vej for diving med godt syv minutter igen.

Fem minutter før tid fik sønderjydernes kaptajn en sukkerpasning fra Oliver Gatz men amerikaneren formåede end Ikke at få afsluttet.

Tiden tikkede af klokken, men i absolut sidste sekund panikkede Daniel Galbraith en smule i egen zone og det gav en gigantisk chance for gæsterne til at lukke og slukke, men Henriksen bevarede overblikket og reddede sit hold det ene point.

Derved blev det også, for trods gode muligheden i overtiden til blandt andre Christian Silfver, var det Rødovre, der stak af med bonuspointet.

Først fumlede Phil Lane i flere omgange med pucken, og da hjemmeholdet så kom op i modsatte ende forsøgte Frederik Bjerrum sig med Vild Med Dans-trin bag gæsternes mål, hvilket kostede så meget energi hos forwarden, at han var tappet for kræfter, da Mighty Bulls vendte spillet og Crawford med et kanonskud kickstartede den sjællandske jubel.

Et flot mål af den lange back, der spillede en rigtig fin match og altså kronede indsatsen med at blive matchvinder.

To point til Rødovre efter en match, hvor de tog værterne på sengen, men i sidste ende måtte være tilfredse med de to point, de tog med hjem fra Vojens.

Ud over Crawford var også Klarskov veloplagt i aften, og så viste Teemu Virtala sig frem og blev også dobbelt målscorer.

SønderjyskE må ærgre sig over den dårlige start, for set over samtlige tres minutter var der mere i det for værterne end det ene point, de stod med til sidst.

Atter engang var det danskerne, der dominerede hos de lyseblå.

Steffen Frank og Mads Lund førte an men flere bød ind, herunder Martin Eskildsen og Daniel Madsen.

Forhindre det fjerde nederlag i træk, kunne de dog ikke, og trods Klaus Rasmussens udtalelse i pressen, var hovedparten af de små to tusind hockeysagkyndige denne aften ikke i tvivl om, at de udenlandske forwards nu har fået lang nok snor.