Wow for en afgørelse! Nikolaj Rosenthal sikrede Rungsted sejren i kampens absolut sidste sekund.

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 4-3 (2-1,1-0,1-2) En ishockeykamp varer tre gange 20 minutter – ikke mere, ikke mindre. Måske ender det i overtid i slutspillet, og det var nøjagtig, hvad tilskuerne i Rungsted forventede først på aftenen i Bitcoin Arena.

Men så dukkede Nikolaj Rosenthal op inde foran mål og konverterede en pasning fra Charlie Sarault. Rosenthal fik lige nøjagtig staven på pucken og så eksploderede hallen i jubel – og selv om vi var fremme i 59:59, var der ingen tvivl om, at pucken havde været inde før sirenen lød.

Ekstase blandt hovedparten af de 1864 tilskuere, der ellers havde set Rungsted sætte en 3-1-føring over styr i løbet af tredje periode.

Her kom et hårdt fightende Frederikshavn tilbage i kampen og satte to scoringer ved Alexander Bumagin og Christopher Frederiksen i løbet af et minut. På det tidspunkt manglede der 10 minutter af matchen.

Og så dukkede Rosenthal altså op og smadrede nordjydernes drømme om at hente en udesejr.

Rungsted fører dermed 2-1 i serien, inden et nyt drama bryder ud tirsdag i Frederikshavn.

Rungsted var det bedste mandskab i første periode og fik initiativet foræret, da William Boysen røg ud i brusebad for en boarding på Mathias Røndbjerg.

Målene kom dog først i periodens slutfase. Nikolaj Rosenthal og Joonas Hurri scorede inden for et minuts tid, og finnens mål var et drop af Galansky i Frederikshavn-målet.

Til gengæld slog Mathias Mølgaard til, da gæsterne for første gang fik sig etableret i Rungsted-zonen. Reducering og spænding igen.

Hvis Rungsted havde domineret i første periode, fik Frederikshavn langt mere spil i midtperioden. Rungsted havde dog lige en tand ekstra, og 3-1-målet var en fin detalje af Charlie Sarault, der drønede pucken gennem benene på sin direkte modstander – dermed snød pucken Galansky.

Både Tim Daly og Cam Spiro havde stolpeskud i slutningen af anden periodes slutfase, inden kampen altså kulminerede med frederikshavner-udligning og sekundafgørelse.

Julian Jakobsen: – Spillemæssigt var vi godt med VIDEO: Højdepunkter SønderjyskE-Aalborg