Rungsted Seier Capital er videre til semifinalen efter en storsejr på 8-4. Rungsted lukkede med hele seks scoringer kampen allerede i første periode.

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 4-8 (0-6,2-2,2-0) Rungsted er som det første hold kvalificeret til Metal Ligaens semifinalespil.

Nordsjællænderne baskede i aften Herlev for fjerde gang på stribe og leverede dermed et “sweep”, som man kalder det på “nordamerikansk” med fire gevinster i træk. Dermed er Rungsted som førsteseedet mandskab førstevælger i den kommende semifinaleserie.

Herlev blev udspillet og ydmyget og var helt fra brættet i første periode, hvor Rungsted scorede hele seks gange. En ren tsunami af fremragende powerplay- og angrebsspil væltede ned mod hjemmeholdets mål, og den begyndte allerede i et tidligt powerplay, hvor Marcus Olsson satte 1-0-scoringen efter blot et minut og 16 sekunder.

Der blev scoret yderligere efter syv minutter, da Tyler Fiddler scorede, assisteret af Nikolaj Rosenthal på et tidspunkt, hvor Herlev allerede synes at være begyndt aftenen på en helt forkert klinge. Hjemmeholdet var ganske kørt bagud af dansen af et stærkt agerende tophold, der bragte sig på 4-0 efter 12 minutter.

Rosenthal og Rasmus Andersson stod for scoringerne.

Det blev 5-0 til Rungsted, da Gustav Green vandt en nærkamp og pucken ved banden, sendte den ned til Oliver Truem som sendte den direkte ind til Gustav Green igen, som rykkede fri i slottet, hvor han køligt sendte pucken i nettet.

Marcus Olsson afsluttede periodefesten for gæsterne med sit 6-0-mål og allerede på det tidspunkt var det godnat for Herlevs sidste kvartfinaledrømme.

Herlev reducerede i anden periode, inden kampen udartede fuldstændig i masseslagsmål og boksekamp. Desværre også en situation, hvor hjemmeholdets tilskuere så topscorer Jesper Thörnberg blive ramt af Rungstedspiller der sendte den lille svensker til tælling og han måtte ud på båre. Ingen udvisning, da tacklingen virkede hændelig, og i minutterne umiddelbart derefter scorede gæsterne yderligere to gange.

7-1-målet af Mattias Persson var på straffeslag efter en hooking-forseelse af Niklas Tikkinen. Nikolaj Rosenthal gjorde det til 8-1 for gæsterne, inden Frederik Kaels scorede et glimrende reduceringsmål for Herlev.

Seksmåls-føring også til Rungsted efter anden periode.

Heldigvis for Herlev blev det en fortrædelig afslutning på sæsonen og tredje periode.

Brett Thompson scorede på straffeslag og Max Vilstrup Olesen udnyttede en ukoncentreret Thomas Lillie til slutresultatet 4-8.

Der var romerlyshilsen fra Eagles Support til spillerne og derefter måtte Herlev gøre status og konstatere, at Rungsted var skarpest i serien og slog til når det gjaldt og var nødvendigt.

OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates