Rasmus Andersson blev matchvinder for hjemmeholdet i Concordium Arena

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 4-3 (2-2,1-1,1-0) Rungsted tankede selvtillid i onsdagens eneste kamp: Det blev til en 4-3-sejr på hjemmebane, der betød, at Frederikshavn altså bliver på niendepladsen i den interne fight om den sidste slutspilsplads med Rødovre.

Frederikshavn fik ellers den bedst tænkelige start på opgøret, da man halvvejs i første periode førte 2-0. Sebastian Brinkmann havde bragt høgene foran 1-0 efter kun 1.26. Det var lige præcis den medicin, frederikshavnerne havde brug for, og man kunne se, at føringen kom belejligt. Der var optimisme i spillet, og i flere situationer var White Hawks lige ved og næsten.

Jacob Stridsberg scorede til 2-0 omkring midtvejs i perioden, og det mål må Oskar Östlund i Rungsted-buret tage på sin kappe. En blød puck blev lagt mod hans mål, men i stedet for at afværge eller lægge sin gribehandske på den, fik han skubbet den ud til Stridsberg, som ret heldigt fik sin stok på og scorede.

Rungsted reducerede kun knap et minut senere, og gæsterne nåede derfor ikke for alvor at profitere af føringen på de to mål. Filip Karlsson scorede for Rungsted.

Herefter overtog Rungsted mere og mere af spillet, men uden dog at komme til de helt store muligheder. Men så tog Lucas Andersen fat:

Han kørte fra egen zone, passerede hele gæsteholdet og leverede en afslutning ind på Galansky. På returen dukkede Matthias Asperup op og udlignede. Der var kun syv sekunder tilbage af perioden og Andersens solotur endte med at blive kampens moment. Der var fart på Rungsted-angriberen i det moment.

Begge hold gik koncentreret ud til anden periode. Men omkring midtvejs i perioden sendte Rungsted en afslutning af sted, og på den kom Tadeas Galansky til skade. Det lignede lyskeproblemer for tjekken, og han måtte lade sig udskifte. Kevin Frydkjær kom ind, men han fik en træls start.

Rungsted var i powerplay, og det udnyttede Lucas Andersen til at bringe nordsjællænderne foran 3-2.

White Hawks stod langt tilbage i banen i det meste af anden periode. Det gjorde afstanden til Östlund-målet stor, og det gav Rungsted for meget plads at spille på. Derfor intensiverede Rungsted jagten på endnu en scoring, og ved flere lejligheder var det lige ved at gå galt. Men ud af stort set ingenting kom udligningen.

Jonas Jakobsen bevægede sig mod en puck, der hoppede og dansede, og Jakobsen besluttede sig for at afslutte og ramte pucken en smule skævt. Alligevel fik han givet den så meget fart, at den snød Oskar Östlund, og så var det helt lige igen. På det tidspunkt manglede der fire minutter af anden periode. Stillingen 3-3 efter to tredjedele af kampen.

Det meste af 3. periode var stillingskrig. White Hawks stod tætte i egen zone, og man forsøgte at holde Rungsted på kanterne, hvorfra afslutninger var knap så problematisk en affære. Det lykkedes gæsterne godt med, til gengæld var det så som så med egne angreb mod Rungsted-målet. Høgene var sjældne gæster i Rungsted-zonen.

Otte minutter før tid kom afgørelsen: Rasmus Andersson firsttimede et slagskud forbi Kevin Frydkjær. En klassisk Andersson, der igen beviste, at han er en af de bedste skytter i Metal Ligaen.

Gæsterne forsøgte at lægge et pres på Rungsted, men man havde svært ved at få etableret sig i angrebszonen over længere tid. Mod slutningen af kampen tog Patric Wener Kevin Frydkjær ud, og man satte en ekstra markspiller og satsede alt. Det gav intet udbytte, og Rungsted endte med at vinde 4-3.

En vigtig sejr for selvtilliden for hjemmeholdet, der holder sjettepladsen og arbejder på formen frem mod slutspillet.

AALBORG LÆGGER IS TIL OLYMPISK KVALIFIKATION GOALSHOW: Se målene fra kampen mellem Rungsted og Frederikshavn