Gæsterne var tidligt bagud 0-2, men fik drejet kampen og vundet den i overtid

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 3-4 (2-1, 0-2, 1-0) 0-1

David Grubak var at finde i målet hos gæsterne til aftenens kamp, mens Emil Kruse igen var tilbage i Herning-buret. I aften skulle det vise sig, at den unge vandt over den lidt mere rutinerede, for det endte med at Grubak stod som sejrherren i overtiden. Dermed fik Rungsted vendt trenden med at tage i de ekstra minutter, mens Herning efter fire sejre i overtid og straffe i de seneste fem kampe fik ramt muren på den konto. 

Tidlig chance til Herning efter mindre end ét minut da Miska Humaloja nåede først over en retur, men desværre for ham og værterne missede finnen sin afslutning.

Herning i det hele taget med den bedste start på opgøret, og et par minutter senere bragte man sig også i front. Grubak reddede ellers flot forsøget fra Humaloja, men han kunne ikke forhindre Mads Christensen i at lirke pucken i nettet til 1-0.

Månedens spiller, ikke bare i Herning, men i hele ligaen blev Mathias Bau. To minutter senere gjorde han det til 2-0 efter et skarpt trak ind i banen og med et hurtigt aftræk satte han pucken tæt ved stolpen.

Time-out efter lidt over fem minutter fra Erik Hjalmarsson.

Det skal være uklart hvad svenskeren sagde til sine spillere, men Rungsted blev i hvert fald hurtigt mere nærgående. Man havde dog stadig sine problemer med at holde Herning fra fadet, og Grubak var på hælene efter kombinationer helt tæt på mål.

Daniel Nielsen blev sat op af Mads Christensen kort inden pausen, og kun stærkt backspil fra Jacob Gammelgaard forhindrede pucken i at nå mål.

Sidstnævnte ofrede sig i hvert fald for sagen da pucken altså ramte ham i skridtet.

Rungsted fik reduceret ved Morten Jensen der fik tid og plads til at finde hullet mellem krop og arm på Emil Kruse.

Jarkko Malinen var tæt på at aflevere et bud på årets scoring i Metal Ligaen, da han med lige dele power og teknik skar igennem Rungsted-defensiven inden han forsøgte at lægge pucken mellem benene på Grubak. 

Nyt Blue Fox kollaps

Gæsterne fik en spillemæssigt meget bedre start på anden periode, og Morten Jensen var på ny tæt på med et præcist slagskud.

Spændende hvordan Herning ville gribe resten af kampen an, da man altså i alle tre kampe forinden havde sat netop to-måls føringer over styr.

Hjemmeholdet syntes umiddelbart at have det i baghovedet og man spillede ikke i samme tempo og med samme selvsikkerhed på pucken.

Kampens første powerplay tilkom også gæsterne, og så var udligningen en realitet. Nok engang var Morten Jensen impliceret da han sendte skuddet afsted som Marcus Olsson altså kunne rette af. 2-2.

Herning fik et powerplay til at gøre skaden god igen, og Markus Jensen havde også en stor chance men Grubak diskede op med en lige så stor redning.

Værterne kæmpede en anelse mere med spillet, men man formåede alligevel at blive farlige af flere omgange.

Rungsted fik deres andet powerplay med lidt over to minutter tilbage af perioden. Gæsterne var igen hamrende effektive og Rasmus Andersson kunne fuldende comebacket med sin scoring til 2-3.

Herning kunne dog se frem til at åbne tredje periode i powerplay.

Sen udligning

Herning var længe om at få stillet op i zonen, men til sidst var man alligevel tæt på at få listet pucken i mål. Petter Hansson affyrede kanonen, og på returen var det kun opmærksomt defensivt spil der holdt rævene fra fadet.

Nyt powerplay kort efter og spillet manglede mildt sagt meget. Pludselig fik Morten Poulsen alligevel en helt åben scoringschance, men han sendte en forkølet afslutning afsted. 

Dermed så det ud til at Blue Fox skulle slide sig til en eventuel udligning da man altså ikke formåëde at udnytte chancerne i powerplay.

Midtjyderne iførte sig arbejdshandskerne og Rungsted stillede sig længere tilbage på isen - opsatte på at køre sejren i land.

Det afstedkom endnu en nordsjællandsk udvisning, men det havde Blue Fox hidtil ikke haft nogen succes med. Morten Poulsen gik således solo i jagten på den forløsende scoring, men ved nærmere eftersyn viste det sig at pucken ikke krydsede stregen. 

Mikko Kuukka tog sin tredje tur i straffeboksen da han umotiverede smækkede pucken over banden. Han var en dyr mand for Herning denne aften.

Heldet var på ny med David Grubak da et knaldhårdt slagskud fra Jarkko Malinen blev halvklaret for derefter at trille ned ad ryggen på ham. Heldigt for ham stoppede pucken inden den krydsede stregen.

Herning kunne med 1:15 tilbage på uret stille op i seks mod fire i en sidste desperat jagt på en scoring. Ud af det blå dukkede en ellers anonym Oskar Drugge op ved faceoff-cirklen og han kunne med et trækskud sætte udlingen på tavlen.

En dum fejl i Herning-boksen gav Rungsted chancen for at afgøre kampen i overtid. Missionen lykkedes ikke for gæsterne i første omgang, men kampens bedste spiller, Morten Jensen, blev til sidst alligevel matchvinder, da han stødte med frem i et lynende hurtigt Rungsted-angreb. 

 

 

 

 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Odense UGENS HOLD: Se hvem der er med blandt de seks skarpeste i sidste uge