Fin hjemmesejr til de forsvarende danske mestre

Der var højt tempo fra kampens start, da Rungsted tog imod Västervik fra Allsvenskan. Da de danske mestre først havde vænnet sig til tempoet, lykkedes det dog mere end at hænge med modstanderne og Rungsted endte med at vinde kampen 4-2. En ganske fin skalp.

David Grubak var på arbejde i begyndelsen, hvor gæsterne bragte sig foran. Men Rungsted kom sig hurtigt: Frederik Bjerrum satte Rosenthal op til 1-1 og kort efter var Mattias Persson klassisk fræk med sin scoring til 2-1 fra "vinkel nul".

Tempoet eksploderede yderligere i anden periode, hvor gæsterne scorede to gange. Rungsted slog hurtigt tilbage og Frederik Bjerrum fik udlignet til 3-3. Derefter havde hjemmeholdet flere gode muligheder, men formåede ikke at eksekvere i anden periode trods lovende takter.

Frederik Bjerrum, der var kampens bedste spiller for Rungsted og i det hele taget, satte det afgørende 4-3-mål i tredje periode. Hampus Gustafsson satte ham glimrende op. Dramatik i slutfasen, hvor Jacob Gammelgaard kom i clinch med et par svenskere. Det betød Västervik-powerplay i slutfasen, hvor gæsterne trak keeperen.

Grubak klarede ærterne, Bjerrum var bedste mand og plusser i Rungsteds karakterbog til Gammelgaard, Rosenthal og Gustafsson.

Niklas Andersen sænkede sine gamle Esbjerg-makkere Herlev vandt 4-3 over Halmstad Hammers