Marcus Olsson udlignede fire sekunder før tid i en kontroversiel og dramatisk afslutning - David Madsen blev matchvinder

Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 4-3 (2-0,0-3,1-0) 1-0 Vi skal have en kamp syv også i semifinalen, for de forsvarende mestre fra Rungsted vil ikke give sig i serien mod Esbjerg.

I aften var hjemmeholdet blot fire sekunder fra at sige farvel til semifinalen. Så udlignede Marcus Olsson til 3-3 og kort inde i overtiden afgjorde David Madsen for Rungsted på en vild aften i Bitcoin Arena.

Det var Rungsteds tredje sejr i overtid i serien og den første hjemmesejr til nordsjællænderne i serien.

Rungsted fik en drømmestart på kampen og grundlagde sejren i de første minutter. Godt bakket op af et veloplagt publikum tog hjemmeholdet fat i kampen fra start og bragte sig hurtigt på 1-0.

Nichlas Hardt fik masser af tid og plads til at aflevere fra sin position i højre side af zonen, og han havde luret, at Mattias Persson stod klar til at styre pucken ind foran mål. Persson kom foran Simon Grønvaldt, Lillie var chanceløs i Esbjerg-målet. 1-0. Første mål til Persson i slutspillet. Uvant tørke for svenskeren, der blev afbrudt.

Der var kun spillet 3:19 på uret, da Rungsted bragte sig på 2-0. Branden Gracel fik scoret sit sjette mål i slutspillet og Esbjerg-træner Jaspers skyndte sig at bruge sin timeout for at få ro på tropperne og konstatere, at der resterede næsten en hel kamp.

Rungsted fortsatte med at presse og et tredje mål lå i luften lige indtil Simon Fredriksson tog en lidt klodset udvisning. Det brød hjemmeholdets rytme, og Esbjerg kom ind i kampen.

Gæsterne havde tre muligheder i powerplay i løbet af første periode, men hjemmeholdets boks arbejdede stenhårdt og undgik reducering, og heller ikke da Felix Scheel sad ude for Esbjerg, kunne Rungsted drage fordel af at være en mand ekstra på isen.

Esbjerg kom bedst fra start i anden periode og fik prompte resultat af godt arbejde. Den normalt defensive back Juuso Walli sneg sig op på blå linje og hamrede en puck over i fjerneste hjørne.

Skulle Kolppanen have haft den? Finnen blev muligvis generet af sine holdkammerater Gustav Green og Simon Fredriksson, der begge tog udsyn.

Kampen bølgede frem og tilbage, men Esbjerg tog stille og roligt teten.

Juuso Walli var tæt på sit andet sæsonmål, da han skød på stolpen og Energy havde et par muligheder på returen.

Nikolaj Rosenthal har endnu ikke scoret i slutspillet og kort efter Wallis stolpeskud kom den tidligere Rungsted-goalgetter af sted i en kontra. Men stolpen reddede for Thomas Lillie og i stedet kom udligningen.

Grayson Downing arbejdede hårdt i egen zone og skøjtede med op i offensiven, hvor Kale Kerbashian fandt ham med en tværpasning. Den var 2-2 og stærkt Esbjerg-momentum.

Det blev ikke mindre, da Ville Kolppanen tog en helt unødvendig udvisning og dermed bragte sine medspillere i problemer. Lige efter udvisningen var udlignet holdt Esbjerg fat i presset. Ryker Killins stødte med frem og hamrede Esbjerg-føringen ind til pausen.

3-2 til gæsterne og chokstemning i Bitcoin Arena, hvor den flotte start var vendt til problemer. Rungsted havde 20 minutter til at vende bøtten.

Der var muligheder i første halvdel af tredje periode til Rungsted. Nichlas Hardt skød lige forbi, og det samme gjorde Sebastian Bergholt, da Rasmus Andersson lagde op.

Esbjerg havde knapt en afslutning, men kørte ganske klogt tiden af uret med pålideligt defensivt arbejde indtil der var få minutter tilbage.

Så satte Rungsted sig fast i Esbjerg-zonen og pumpede på. Gæsterne hamrede pucken til icing flere gange og med 15 sekunder igen blev det kontroversielt. Nichlas Hardt lagde pucken tilbage fra sin position bag mål. Den røg helt ned bag Kolppanens baglinje. Icingen, der blev dømt, var fejlagtig.

Endnu en icing – denne gang korrekt – og trykket fortsatte foran Esbjerg-målet. Med fire sekunder igen fik Marcus Olsson kontrol over pucken tæt under mål og satte mirakuløst 3-3-udligningen. Sen scoring af den svenske kaptajn for anden kamp på stribe. Vildt. Overtiden ventede.

Den varede igen ikke længe. 76 sekunder skulle der gå, inden Nikolaj Rosenthal fandt David Madsen med en perfekt tværpasning. Madsen huggede til og leverede sin overtidsscoring nummer to i serien.

4-3. Kamp syv venter på mandag i Esbjerg.