Joachim Linnet blev matchvinder med sin scoring i undertal

Herning Blue Fox-Esbjerg Energy 5-4 (2-0,0-3,2-1) 1-0 Blue Fox støtter ligesom resten af Metal Ligaens klubber kampen mod cancer, og i den anledning var værterne altså iført specialdesignede trøjer. Ellers kunne man forvente en vanlig tæt kamp imellem de gamle ærkerivaler, og starten på kampen bar da også præg af en vis portion respekt for modstanderen.

Det endte med en 5-4-sejr til hjemmeholdet over et gæstehold, der kom igen efter en første periode, der ellers havde Herning i førersædet.

Der var masser af fart i skøjterne hos begge fra start, og det var et Esbjerg-hold, der endnu ikke havde fået sine nye nordamerikanere klar til kamp. Papirerne lader vente på sig.

Herning bragte sig foran 1-0 efter fem minutter. Det var midtjydernes fjerdekæde, der var på spil. Lukas Bang scorede sit første sæsonmål, da han var på plads med en styring. Petter Hansson skød på mål. 2-0-målet blev scoret af de lidt mere kendte navne. Morten Poulsen satte scoringen på et glimrende oplæg af Mathias Bau.

Dermed skulle man tro, at tingene ville rende efter planen for hovedparten af de 1409 tilskuere i Kvik Hockey Arena. Men Esbjerg-mandskabet kom stærkt ud til anden periode og vendte tingene.

Søren Nielsen fik reduceret i powerplay, og 2-2-målet var et resultat af en "skovtur" af den svenske målmand Emil Kruse, der mistede pucken til Valdemar Ahlberg, som roligt kunne lægge den ind til Jonas Bjerrum. 2-2 og Esbjerg var tilbage i kampen igen.

Med blot et sekund tilbage på klokken i anden var Travis Brown over en returpuck og sendte gæsterne ud til pause i størst mulige glæde.

Herning kom igen. Der har været talt om, at midtjydernes fjerdekæde har fået en større rolle i denne sæson. Simon Schleicher beviste det med sin scoring til 3-3. Stillingen holdt til en dramatisk slutfase med to scoringer.

Igen var det Travis Brown, der leverede en scoring, da han satte et flot hug på en pasning fra allestedsnærværende Søren Nielsen med blot fire minutter tilbage, men Esbjerg kunne ikke holde fast i de tre point. Jarkko Malinen udlignede med et skud langt ude fra.

I overtiden fik Rasmus Nielsen en udvisning for holding, men i stedet for Esbjerg-scoring fik Herning skabt en omstilling, som Joachim Linnet udnyttede til at sikre hjemmeholdet bonuspointet denne aften i Kvik Hockey Arena.

OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls VIDEO: Højdepunkter fra Herning-Esbjerg