Det går løs 16:20 i Prag, når Danmark tørner sammen med et stærkt norsk hold

Danmark mod Norge er blevet en klassiker i international ishockey. 

I hvert fald, hvis du spørger i både Danmark og Norge, hvor det "lille skandinaviske brag" er en match, man slet, slet ikke ønsker at tabe. Sådan har det været de sidste 15-20 sæsoner, hvor kampene mellem de to nationer på A-niveau altid har været superintense med masser af små nærkampe - fine såvel som ufine - mellem de to holds spillere.

Lige nu har Danmark overhånden i de betydende opgør.

De rød-hvide vandt ved OL-kvalifikationen i 2021 i Oslo med 2-0, og vi skal faktisk helt tilbage til VM i Herning og København for at finde det seneste indbyrdes opgør i VM-regi. Her vandt Danmark 3-0 over ærkefjenderne, som er den nation, Danmark har spillet flest landskampe mod i historien. Det er kamp nummer 100 mellem de to nationer i ishockeyhistorien i eftermiddag. 

I denne sæson er det blevet til hele fem opgør: Et i Epinal i Frankrig, hvor det blev 6-4 til Danmark og så fire kampe op til VM: To i Danmark og to i Norge, der alle var helt tætte og jævnbyrdige og faktisk havde et skær af "mere end testkamp" over sig. De to hold delte sejrene i Danmark, mens Norge vandt 4-3 og 2-1 - begge sejre i overtid - i kampene i Norge.

Kigger vi på det danske mandskabs nuværende forfatning, så har kampene mod Østrig og Canada været tilfredsstillende og næsten mere end det. Østrig er ikke noget simpelt hold at komme forbi. At Østrig var tæt på at spille uafgjort mod Schweiz, sætter Danmarks sikre sejr over østrigerne i relief.

Det meste fungerede for Danmark i den kamp, og effektiviteten var større end i de testkampe, hvor Danmark har haft svært ved at udnytte chancerne. Mod Canada - fyldt med prominente NHL-spillere - lykkedes det for Mikael Gaths mandskab at låse canadierne fast i stort set hele anden periode, og med lidt større skarphed i powerplay, havde Danmark gjort kampen spændende.

Og det er netop her, der formentlig har været trænet i den danske lejr op til kampen i eftermiddag, for powerplayspillet har næsten været det eneste element, der ikke har virket tilfredsstillende i de to første kampe. 

Der er kampstart 16:20 i Prag og Viaplay/TV3 Plus sender med Dennis Søndergaard og Olaf Eller som kommentatorer. 

 

 

 

 


Tre unge talenter har skrevet under hos Blue Fox Daniel Baastrup skifter fra Frederikshavn til Odense