Danmark slog Sverige for første gang nogensinde i VM-regi.

Der blev skrevet ishockeyhistorie denne formiddag i Riga. Danmark slog Sverige med 4-3 og vandt dermed for første gang nogensinde over Tre Kronor i VM-regi. Det var en af de magiske danske VM-dage som vi vil huske længe, og det var som altid med en formidabel holdpræstation som baggrund for en række flotte individuelle detaljer.

Danmark var i førersædet i første periode, og svenskerne kom kun i nærheden af det danske net en enkelt gang, da Sebastian Dahm måtte se stolpen redde for sig.

Men de blå-gule blev overrumplet af et stærkt skøjtende og særdeles hårdtarbejdende rødt og hvidt hold, der ikke var bange for at presse modstanderne højt oppe. Det første til to særdeles gode powerplay, hvor det blot var målene, der manglede.

Anden periode blev højdramatisk. Svenskerne var i højere gear, men stadig fin dansk fight og moral. Nicolai Meyer leverede en uheldig pasning i egen zone, der landede lige på staven af Carl Klingberg. Han tog imod gaven og bragte Sverige på 1-0 efter 22 minutter.

Efter en halv time tog Julian Jakobsen fat: Han drejede ind i den svenske zone og lagde pucken på mål. Nicklas Jensen styrede den ind. 1-1 efter en halv time. Svenskerne slog igen: Henrik Tömmernes skød på mål langt ude fra efter stærk blå-gult arbejde i offensiv zone. Dahms udsyn spærret, og svenskerne foran igen.

Men i slutningen af perioden rullede Mikkel Bødker rundt med et par svenske backer, og så var det ”baghånd-baghånd”. Pasning fra Bødker med baghånden indtil Nicklas Jensen, der – også med baghånden – lagde pucken HELT op i hjørnet bag Viktor Fasth. Skøn scoring.

Endnu bedre et minut senere: Nicklas Jensen fandt Emil Kristensen med en perfekt pasning, og Kristensen sagde tak med et perfekt placeret trækskud. Danmark gik til pause med 3-2.

Sebastian Dahm ville være med, da han snuppede en svensk friløber i begyndelsen af tredje periode, og så tog Danmark igen fat. Nicolai Meyer gjorde skaden fra 0-1 god igen, da han trak en udvisning, der blev fulgt af et iskoldt dansk powerplay.

Nicklas Jensen fik pucken i venstre side og plaffede den op i nærmeste målhjørne til 4-2, og Danmark sad godt fast i kampen mod et svensk hold, der fortsatte med at arbejde.

Ni minutter før tid tabte Julian Jakobsen et skær i egen zone, og Carl Klingberg fik pucken. Den stærke svenske forward sagde tak og leverede et præcist skud i den rigtige højde. 4-3 og nogle nervepirrende minutter i vente.

Danmark spillede afklaret og fornuftigt, men naturligvis kom det svenske pres i slutfasen. Men heroisk dansk arbejde sendte sejren over på den rigtige side af Øresund. Første sejr over Sverige nogensinde i en VM-kamp. 4-3!

Hård kamp: VM-dommer kan vinde B.T.s Gyldne Fløjte NU SKAL DU TÆNDE FOR DIT TV! Danmark mod Sverige