Kampstart 20:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Det kan KUN blive en underholdende finaleserie anno 2022, når vi gentager sidste sæsons duel mellem Aalborg og de forsvarende mestre fra Rungsted. 

Heldigvis bliver det denne gang med festlige kulisser i stedet for rammerne uden tilskuere, som vi måtte "æde" i sidste sæson, hvor pokalen blev uddelt i en gabende tom arena i Aalborg. 

Sådan bliver det heldigvis ikke i indeværende sæson. 

Vi har to hold, der kommer til finalen med yderst ulige forudsætninger.

Aalborg pletfrit med otte sejre i otte kampe, Rungsted efter en vild semi-serie mod Esbjerg over syv kampe og med fire sejre i overtid. 

Hvem har fordelen? Friske Aalborg-ben eller Rungsted, der er inde i kamprytme?

Op gennem ugen har de fleste eksperter foretrukket Rungsteds situation og der er vel næppe heller tvivl om, at Aalborg lige skal bruge første periode på at rulle i gang igen. 

Vi får en duel mellem to "dybe" hold, der begge har fire stærke offensive kæder at byde ind med.

Aalborg har for eksempel spillet med Johan Skinnars i fjerdekæden (på papiret), og det siger alt om nordjydernes styrke. Kæden med Højbjerg-brødrene og Ladehoff var meget stærk i de sidste to kampe mod Odense, og træk så Julian Jakobsen og Patrick Bjorkstrand ind som centere i de to første kæder.

Aalborgs offensiv er skræmmende stærk. 

Rungsted-backerne får nok at se til, men det gør Aalborg-defensiven ligeledes. For Rungsteds "guldkæde" fra i fjor med Hardt, Persson og Olsson er for alvor kommet i gang og der er altså også skudt med skarpt fra forskellige kæder hos Rungsted i semifinaleserien.

Dog vurderer undertegnede Aalborgs offensive kæder til at være en anelse stærkere og bredere end Rungsteds. Til gengæld kommer der måske mere offensiv produktion fra Jensen og Bergholt på Rungsteds backlinje. Nok er Anders Koch, Nicolaj Carstensen og Ian Edmondson også offensive, men de producerer knap så mange point.

Målmandsduellen er virkelig spændende. Sørensen har ganske enkelt taget sig af alt mod Herlev og Odense og kommer ind med flotte statistikker, men også langt mindre udfordringer en Kolppanen, der har været bedre i slutspillet end grundspillet, men som også skal fange sit absolutte topniveau, hvis Rungsted skal godt ind i serien.

Det forventer vi: Klasseishockey med offensiv tankegang hos begge hold. Underholdning for tilskuerne og et Aalborg-mandskab, der vil forsøge at udnytte presset fra op mod 5000 tilskuere. Det var der ikke i sidste sæson. Derfor er Aalborg svag favorit i aften.

Hold øje med: Tobias Ladehoff og Højbjerg-brødrene var Aalborgs bedste offensive kæde i semifinalerne, og det skal blive spændende at se, hvordan de klarer sig mod Rungsteds tredjekæde. Det kan sagtens være "dybt nede" på holdene, at sådan en serie bliver afgjort.

Skader/karantæner: Aalborg manglede Dylan Steman og Charlie Curti i den sidste kamp mod Odense, mens Rungsted i mandags var uden Mathias Hansen, Frederik Bjerrum og Mathias Røndbjerg. 

Statistikken: Sørensens redningsprocent er formidabel med 95.8 mod Kolppanens 90.3. Men Sørensen bliver presset langt mere i dag end i semifinalerne. Spændende duel i buret. 

Serietip: Aalborg har et lidt bredere hold og vil i længden være lidt mindre slidte end Rungsted. Vores bud herfra er 4-2 til Pirates. Det bliver ikke nemt. 


4-3: Aalborg Pirates vandt dramatisk første finale OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy