10 sæsoner i alt og en enkelt kamp i en 11. blev det til hos barndomsklubben Herning Blue Fox, for rævenes faste ankermand Simon Nielsen, der nu har valgt at lægge skøjterne på hylden.

Det skriver Herning Blue Fox på sin hjemmeside, hvor man konstaterer, at det næsten er 20 år siden, at Simon Nielsen debuterede for Blue Fox, nemlig i 2002-03, hvor han også blev forgyldt sammen med resten af holdkammeraterne, som danske mestre. Samme år lykkedes han også med som målmand for U18-landsholdet at vinde VM-guld i Division I. 

Men de fleste husker nok Simon Nielsens første rigtige start med blårævene i sæsonen 2004-05, hvor han i slutspillet pludselig måtte overtage førstemålmandsposten fra målmandskollegaen Jiri Podesva der var skadet. Her hev Simon også et dansk mesterskab i land og ydermere en bronzemedalje til Division I-VM med U20-landsholdet, hvor han også blev hædret for turneringens bedste redningsprocent.

Det blev dog ikke den sidste internationale udmærkelse for Simon Nielsen, der efter nogle sæsoner i både Finland og Tyskland igen vendte snuden hjem til barndomsklubben. Her var Blue Fox deltagende i den europæiske Continental Cup, hvor Simon Nielsen blev kåret til turneringens bedste målmand. Samme år sluttede sæsonen for blårævene med en sølvmedalje og en fortjent plads på Metal Ligaens All Star hold.

Rygsækken er proppet med tonsvis af fantastiske oplevelser og erfaringer for den nu 34-årige tidligere målmand, men forholdet til Blue Fox bliver på ingen måder til et afsluttet kapitel for Simon, der har valgt at fortsætte i klubben med andre ansvarsopgaver.

Indtil videre har han takket ja til at hjælpe holdet fremadrettet som målmands- og videotræner, hvilket har en kæmpe værdi for holdet fortæller Blue Fox’ sportschef Martin Struzinski.

- Simon har på alle måder haft en glorværdig karriere med optrædener i både finsk, tysk og norsk ishockey. Og så har han samtidig et hav af landsholdskampe og samlinger bag sig, hvilket er et udtryk for at alle landstrænere har set en kæmpe værdi i hvad Simon bragte med. For Herning Blue Fox har han altid været en meget professionel og seriøs klubmand, som altid har stået op for klubbens værdier, fortæller Struzinski. 

- Heldigvis har Simon sagt ja til at blive omkring klubben, nu blot på den anden side som målmands- og videotræner. Det betyder at vi fortsat kan nyde rigtigt godt af hans ekspertise, og der er ingen tvivl om, at når vi tilknytter hans kompetencer, så er det også et udtryk for, at vi kan se frem til at udvikle klubben endnu mere på de punkter han bliver ansvarlig for, siger Struzinski. 


Herning og Jyske Bank Boxen inviterer til ny VM-folkefest i 2025 Træningsturnering i Norge: Blue Fox og White Hawks har programmet klar