Saarelainen blev matchvinder for gæsterne i Rungsted

Kunne Rødovre gøre det igen?

Det var det store spørgsmål før endnu en sjællandsk klassiker mellem Nordsjælland og Vestegnen eller Rungsted og Rødovre. Et opgør, der har genereret mange store kampe gennem tiderne.

Og Rødovre vandt igen over Rungsted. Efter 6-3 søndag blev det en smal 4-3-sejr efter straffeslag til Mighty Bulls i aften. Et nederlag til Rungsted, der fik kaptajn Marcus Olsson til undskylde overfor alt og alle i interviewet efter kampen på TV2 PLAY.

Seks nederlag på stribe var for meget af det gode for rutinerede Olsson, der også var tydeligt frustreret i løbet af de 65 minutter plus straffeslag. Det var mange af Rungsted-spillerne i øvrigt. Når det er sagt, så havde hjemmeholdet såmænd også spilandele og muligheder til at kunne have taget alle tre point i aften.

Men det kører slet ikke for Rungsted for øjeblikket, og det var Rødovre ikke sene til at udnytte. Mighty Bulls er i fremgang for øjeblikket, og med fem point i to kampe mod Rungsted er et lille håb spiret igen i boksen hos Sundquist og co.

I dag var Måns Hansson i hopla. Svenskeren afsluttede, da Rødovre næsten uden modstand kombinerede sig op gennem banen. Et godt billede på Rungsteds defensive tilstand i de seneste mange kampe.

Malte Setkov fik hurtigt udlignet med sit andet sæsonmål. Hans slagskud i powerplay røg gennem William Rørth. Rødovre var mindst lige effektive som søndag i resten af perioden.

Halvvejs i perioden var Christopher Rübenach på plads foran mål med en fin styring og kort før pausen var Måns Hansson igen på spil – denne gang i powerplay, da han fræsede et skud ind bag Grubak. 3-1 til Rødovre efter 20 minutter.

Rungsted arbejdede og arbejdede i anden periode for at finde rytme i spillet mod et gæstemandskab, der trak sig lidt længere tilbage i banen og nu og da var farlige i kontrastød.

Marcus Olsson fik reduceret med fem minutter tilbage af perioden. Det var med hiv og sving for Rungsted, og det var det også i tredje periode, hvor hjemmeholdet arbejdede hårdt for at finde udligningen.

Den kom, men Rungsted skulle have hjælp af et tøvende Rødovre-forsvar. Lasse Carlsen mistede grebet om spillet og overså en løs puck. Den snuppede Mattias Persson, der fra sin position bag mål lagde pucken op på skulderen af Rørth. Derfra gik den i mål, og det var næsten en Persson-Classic. Svenskeren er snu.

Rungsted havde muligheden i overtal i overtiden, men uden held. Og til sidst vandt Rødovre altså duellen i straffeslag. Overraskende udfald af de to møder mellem traditionsklubberne.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Frederikshavn OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls