Rødovre sloges til det sidste, men fik ikke point med hjem fra Nordsjælland

Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls 4-3 (0-1,2-0,2-2) Rivalopgør fredag aften i Bitcoin Arena, da Rungsted Seier Capital tog i mod Rødovre Mighty Bulls. Inden matchen var der to spillere fra hjemmeholdet der skulle hædres for ekstraordinære indsatser. Joachim Holten-Møller rundede 700 kampe i Metal Ligaen tidligere i sæsonen hvilket naturligvis skulle hædres.

TISSOT månedens spiller i september/oktober skulle også hædres, og det blev 20-årige David Grubak, Rungsteds reservemålmand, der har leveret mirakler i mens førstekeeper Cristopher Nilstorph har været ude med skade. Grubak fejrede titlen med endnu en sejr.

Det blev snævre 4-3 til hjemmeholdet i Bitcoin Arena over rivalerne fra Vestegnen.

Udeholdet fra Rødovre kom klart bedst fra start. Gæsterne skøjtede ganske enkelt mere end Rungsted, og kom derfor først på alle løse pucke og det gav et overtag i kampen tidligt.

Det var derfor også logisk, at udeholdet kom foran med 1-0. Dylan Busenius lagde pucken på mål og indeforan stod lille Marcus Almquist sammen med Rungsteds Morten Jensen. En af de to spillere foran mål fik rettet pucken af, så den var utagelig for David Grubak i Rungsted-kassen.

Rungsted kom lidt bedre med bedre i kampen i løbet af første periode, men det pillede ikke ved at Rødovre stod stærkest i billedet efter de første 20 minutter.

Rollerne var i anden periode byttet fuldstændig om for de to hold. Rungsted var altdominerende i hele perioden og lignede et hold der havde fået et par sandheder at vide fra træner Erik Hjalmarsson i pausen.

Tidligt fornemmede man, at det blot var et spørgsmål om tid, før hjemmeholdet ville få udlignet gæsternes føring.

Der skulle gå lidt over ti minutter af anden periode, før Rungsted fik scoret. Rødovre havde to mand i udvisningsboksen og det tog ikke Rungsted mere end ti sekunder før Tim Daly kunne tæske pucken ind bag en chanceløs William Rørth.

Rørth var uden sammenligning bedste Rødovrespiller i anden periode, men han kunne ikke forhindre Nichlas Hardt i at score til 2-1 efter håbløst forsvarsspil fra gæsterne, der tillod tre Rungstedspillere kombinere sig igennem fem af udeholdets spillere.

Tredje periode blev kampens mest lige periode, men også den mest målrige.

Rungsted kom på 3-1 ved Rasmus Andersson, der sendte pucken op i det nærmeste målhjørne via William Rørth. Hjemmeholdet anede måske de var på vej til at afgøre kampen, men det ændrede gæsterne på kort efter.

Travor Cheek fik en pasning, mens han var i fart og han kunne afdrible David Grubak med et lækkert træk til baghånden.

Rødovre nåede dog knap at juble før Rungsted igen var oppe med to. Denne gang var det Andre Pison som var fri foran gæsternes mål. Det så Rasmus Andersson, der flot fandt ham til 4-2-scoringen.

Med godt seks minutter tilbage af kampen måtte Rungsteds Gustav Green til afkøling i to minutter. Rødovre-coach Thor Dresler tog sin timeout og satsede med keeperen ude med det samme.

Dreslers sats kastede en reducering af sig ved Marcus Almquist der tæt under mål flot kunne løfte pucken ind bag Grubak der igen havde svære arbejdsbetingelser.

På trods af reduceringen kom Rødovre ikke tættere på, og Rungsted kunne notere sig sin sjette sejr på stribe i Metal Ligaen, med en 4-3 sejr.

SønderjyskE tog Final 4-billetten og håneretten Smal sejr til gæsterne: Herning slukkede Frederikshavns Final4-drøm