De forsvarende pokalmestre får ikke lov at gentage sidste sæsons triumf

Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox 2-3 (1-1, 1-0, 0-2) Nordjyderne er fri igen, og selvom det ikke var med lys i vinduerne og folk i gaderne, så var der alligevel stor lettelse at spore i Frederikshavn her til aften. Endelig kunne høgene trække skøjterne på til kamp, og selvom det blev til et nederlag i aften, så er der grund til at kippe med flaget for hele ishockey-Danmarks skyld. Også selvom Frederikshavn ikke får mulighed for at gentage sidste sæsons Final 4-triumf.

Første periode var en rodet en af slagsen, hvor begge hold lavede en hel del fejl. Rusten skulle bankes ud af hjemmeholdet, og gæsterne skulle lige i gang efter lussingen forleden til Rungsted. Men der blev givet og taget af et godt hjerte, og dommerne gav spillerne lov at udfolde sig fysisk.

Mange skelede naturligt nok til måltavlen, om der var nyt fra det sønderjyske, men det var høgene der selv stod for aftenens første scoring i Final 4-striden. Det var efter et regulært drop af Simon Nielsen, der efter et skud fra Rubins, ikke fik pucken under kontrol. Derfor kunne Jesper Jensen elegant sætte staven på, og 1-0 til de frie høge.

Herning kom dog med i kampen, og begyndte så småt at lægge et pres ned mod Mathias Seldrup. Det gav chancer, hvor Mathias Bau havde et par hel og halvhjertede forsøg. Det lugtede af en scoring til midtjyderne, og den kom også. Petter Hansson blev spillet flot fri i slottet, og han eksekverede sikkert med et fremragende skud.

Dermed 1-1 i Nordjyske Bank Arena, som også var stillingen efter de første tyve minutter.

Drømmestart af White Hawks i anden periode, hvor pucken sejlede ind under Simon Nielsen allerede efter 32 sekunder. Endnu et gigantisk drop af Blue Fox-keeperen, der ikke var videre heldig i aftenens kamp. Joachim Blichfeldt blev krediteret scoringen.

Igen en periode der aldrig kom helt op at ringe spillemæssigt, men fighten kunne vi ikke tage fra de to hold. Herning sled sig til flere chancer mod slutningen af perioden, men både Netterberg og Bau havde ikke helt i afslutningerne, og Seldrup stod også et par gange på hovedet inde i kassen.

Som scoringerne blev annonceret i Vojens svandt håbet om Final 4 blandt publikum, men det var tydeligt at de hvide ville have en sejr i aften. Radim Piroutek smed sig ned i et skud (av den gør ondt i morgen) og Bumagin var nede og redde kastanjerne ud af ilden, da han liggende fik raget pucken væk. Jo de gav sig i alt, og sulten ved at være i kamp stod malet i ansigterne på vendelboerne.

I Frederikshavn havde man set frem til et gensyn med Patrick Madsen og Kristian Jensen, der sidste sæson var at finde i Vendsyssel. Det var dog ikke meget vi fik set til dem i aftenens kamp, hvor Markus Jensen og Rasmus Nielsen var de mest fremtrædende for midtjyderne i aftenens opgør.

Tredje periode lignede de andre, så spillemæssigt kom vi altså ikke op på de store nagler i aften. Godt seks minutter inden i perioden kunne Reid McNeill udligne, da han fra en spids vinkel sendte skiven mod mål. Markus Jensen sørgede for trafikken foran Seldrup, og så var udligningen en realitet.

Det var meget frem og tilbage i slutningen af kampen, og det kunne gå til hvad side det skulle være. Hernings bedste, Markus Jensen gjorde med fire minutter tilbage det til 2-3, da gæsterne kom i en fire mod to situation. Jensen blev spillet godt op, og kanonerede pucken ind bag en sagesløs Seldrup. Det lignede afgørelsen i Frederikshavn.

Herning kontrollerede kampen til ende, og selvom White Hawks satsede med Seldrup ude af kassen, så blev det tre point med hjem til den midtjyske hede.

Sjette sejr på stribe til Rungsted i det sjællandske slag METAL FINAL4: SønderjyskE booker den fjerde billet